Uutisia

Kevään ensimmäisen aluesarjan junnupelin pelasi Äffien joukkue Ruskoa vastaan, eilen kahden kuukauden rupeaman päättivät D-tytöt Mynämäkeä vastaan.
Joukkue suuntasi pelimatkan tällä kertaa Tampereen suunnalle. Matkalla pelattiin kaksi ottelua, viettiin vapaata ja lujitettiin joukkuehenkeä.
Joukkueen kohokohta on kohta ovella, sillä Rauma-Eurajoki-Laitila akselilla alkaa alle 14-v. seurajoukkueiden valtakunnallinen koitos tulevana sunnuntaina 3.7. kestäen aina 8.7. saakka.
Torstaina juostaan taas kiilaan ja vallataan molemmat hiekkakentät. Tämä kerta vielä pelataan ja siten 7.7. vuorolla tehdään jotain aivan muuta.
Kirittärien Emma Nieminen on kauden mittaan esittänyt vahvoja otteita ja hänet valittiin toukokuun pelaajaksi. Hän pelasi myös Porissa Liiton joukkueessa. Siispa itseoikeutetusti mukana Idän naisten joukkueessa.
Turnauksen isäntänä toimi Turun kolme joukkuetta: Kupittaa, Hepokulta ja Kaarinan Kultanummi. Vieraiksi saatiin Naantalin VG ja Salon Viestin kaksi joukkuetta.
Äffien ensimmäinen leiri sujui hienosti ja ensimmäisen voittoisan ottelun jälkeen joukkue pelasi tasaisia pelejä vastustajiaan vastaan ja sijoittui sarjassaan viidenneksi.
Itä-Lännet pelataan tänä vuonna Kouvolassa 1.-3.7. välisenä aikana.Tapahtuma avataan A-poikien ottelulla nuorten päivänä perjantaina. B-tyttöjen ja naisten arvo-ottelut ovat vuorossa lauantaina. Viikonlopun huipentavat B-poikien ja miesten Itä-Lännet sunnuntaina.
Seuralla on kaikkiaan 64 tuomaria, joista eniten C-pojilla, 15. Hyvänä kakkosena tulee miehet 13 ja naiset 10. D-pojilla tuomareita on 9 ja D-tytöillä 8. Muita tuomareita on 9.
Loimaan alueleiri alkaa tulevana perjantaina. Kolmipäiväinen leiri 17.-19.6. näkyy ja kuuluu Loimaan seudulla, sillä leirillä pelataan 224 ottelua. Leiri kokoaa 70 joukkuetta, 39 tuomaria ja lukuisan joukon talkoolaisia.
Eilinen ottelu aloitettiin tasaisesti ja toisella jaksolla saatiin myös Karjujen monipuolinen lyöntipeli kuosiinsa. Runsaslukuinen yleisö sai jännittää aivan loppumetreille ottelun tulosta.
Nyt on taas aika pesiskoululaisten kerääntyä turnaukseen. Mukaan ovat tervetulleita myös lähialueiden pesiskoululaiset. Teitä kentällä odottavat seuran omat pesiskoululaiset omien ohjaajiensa kanssa.
Runsas viikko sitten saatiin 700 facebook-tykkääjän raja rikki ja tänään saatiin seuraan 200 lisenssipelaajaa, kun pesiskouluun saatiin lisää pesispassilaisia.
Pesiskouluista on nyt takana puolet. Lapsia on ollut hyvin mukana kaikilla kolmella kentällä ja ensi viikolla jatketaan samoilla aikatauluilla!
Pesäpalloliitto käynnisti keväällä pilottihankkeen, jonka työnimenä on Onnistuneet Caset jakoon seuroissa nuorten ja aikuisten harrasteliikunnassa. Kysessä on yli lajirajat ulottuva kokeilu, jossa seuroilla on mahdollisuus kehittää omaa harrastetoimintaansa.