Kirjurikoulutuksessa kivasti väkeä

13.4.2018

Online kiinnostaa
Online kiinnostaa
Ai noinko
Ai noinko
Kouluttajana Lasse
Kouluttajana Lasse
Kouluttajana Jose
Kouluttajana Jose

Otsikko ei kerro kaikkia, sillä eilen Veritaksen kokoustilojen tuolit loppui kesken, kun paikalla oli meitä koulutettavia lähes 40. Suurin osa keskittyi Online-kirjauksiin toisten perehtyessä pienen pöytäkirjan pitoon.

Ja mikä hienointa, kouluttajina toimivat meidän omat miehet:  Lasse Suvanto oli perhetynyt Online-kirjurointiin todella huolella muistoissaan joskus 90 luvulla pitämänsä ensimmäisen kerran jälkeen. Hän oli kerännyt kaikki kinkkisetkin kohdat ja selvittänyt ylemmältä taholta ne asiat, jotka olivat epäselviä. Kahden tunnin uurastuksen ja kärsivällisen opetuksen jälkeen meillä seurassa on B-SM - kirjureita samoin kuin naisten ja miestenkin Suomareissa iso joukko osaajia. Lassen opissa oli kaikkiaan 28 henkeä, Anniina ja Sirpa seurasi sivusta. Lasse lupasi lähettää materiaalit vielä osallistujille muistin virkistämiseksi.

Eli oltiin ihan livetilassa, kun kehiin heitettiin tykkiin viime vuoden B-SM matsi Turku-Pumu. Jälleen kerrran huomattiin, että saumaton yhteistyö yläkerrassa on sitä parasta ja välttämätöntä osaamista; tulostaulu pelaa, kuulutus on ajantasalla ja kirjurit tekee tärkeää työtä. Isoa pöytäkirjaa ei ole enää pakko pitää, mutta taustalla se on hyvä olla, jos sattuu joku kämmi onlinessa. Eli silloin peli voi käydä ja merkinnät poimitaan sitten pikaisesti manuaalista. Kivasti porukoilla oli omia laitteita, joilla saatiin ihan livenä tehdä kirjurointia.

Junioripeleissä ja maakuntasarjassa pidetään ns. pientä pöytäkirjaa, eli siinä merkataan ylös juoksut ja palot, ei ns. kärkilyöntejä, jotka Onlinessa kirjautuvat jokaiselle osallistuvalle pelaajalle. Tätä koulutusta veti 7 osallistujalle Joseph Hollingworth.

Kiitos kaikille osallistujille. Teen pelilistan kaikista tehtävistä ja aletaan sitten täyttämään kirjurisarakettakin.

Online- ja isoa pöytäkirjaa, ja miksei pientäkin voi tulla harjoittelemaan lauantaina 21.4. klo 15.00 alkavaan miesten harjoituspeliin Karjut - Eurajoen Veikot. Isoa pöytäkirjaa lupasi opettaa Anniina. Itse ainakin menen :) paikalla kannattaa olla viimeistään 14.30 :)

kirjaili meistä kaikista ylpeä Sirpa