Uusi lisenssikausi alkaa 1.11.2023 ja päättyy 31.10.2024

24.11.2023


Marraskuun aikana hankittu uusi lisenssi tai pesispassi takaa vakuutusturvan jatkumisen 1.11.2023 alkaen. Nyt kannattaa toimia.

Lisenssikausi 1.11.2023-31.10.2024

Lisenssi vaaditaan pelaajilta ja tuomareilta kaikissa virallisissa pesäpallo-otteluissa sekä pelinjohtajilta Superpesiksessä, Ykköspesiksessä, suomensarjassa, nuorten Superpesiksessä ja nuorten Ykköspesiksessä. Oman lisenssivaihtoehdon lisäksi tuomareille ja pelinjohtajille käy mikä tahansa pelaajalisenssi.

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva on pesäpallolisensseihin liitetty vakuutus. Ammattiurheilijaturva on lakisääteinen vakuutus ammattiurheilijoille.

Lisenssien hinnat on vahvistettu kaudelle 1.11.2023-31.10.2024.

Lisenssikauden rytmi muuttuu

Pesäpallon sekä baseballin ja softballin lisenssikausi alkaa jatkossa marraskuun alusta ja jatkuu seuraavana vuonna lokakuun loppuun. Ajankohtaa siirretään palvelemaan paremmin lajien kilpailutoiminnan vuosirytmiä ja ympärivuotista harrastamista. Rytmi on näin vastaava kuin esimerkiksi pelaajasiirtojen ja ammattiurheilijoiden Urheilijaturvan osalta.

Mistä tiedän oikean lisenssivaihtoehdon?

Lisenssivaihtoehto määräytyy ylimmän sarjatason mukaisesti. Tarvittaessa lisenssi tulee korottaa kyseistä sarjatasoa vastaavaksi myös kesken kauden. Lasten ja nuorten (2005 ja myöhemmin syntyneet) lisenssivaihtoehto valitaan vain iän perusteella. Juniorilisenssi on tarkoitettu 2012 ja myöhemmin syntyneille, nuorisolisenssi 2005-2011 syntyneille pelaajille. Ensi kertaa sarja- ja leiritoiminnassa mukana oleville pelaajille, jotka ovat syntyneet 2012 tai myöhemmin, hankitaan edullisempi tulokaslisenssi.

Harrastetoimintaan on tarjolla harrastelisenssi (2008 ja aiemmin syntyneet) ja Pesispassi (2009 ja myöhemmin syntyneet). Uutuutena Pesispassi riittää pelioikeuteen myös JunnuSuper-toiminnassa.

Iän mukaiset lisenssit kelpaavat kaikilla sarjatasoilla. Lisenssin verkko-osto näyttää ainoastaan lisenssit, jotka ovat kyseiselle henkilölle iän puolesta mahdollisia.

Tarkemmat tiedot löytyvät tuoteselosteista, jotka päivitetään tälle sivulle myöhemmin.

Lisenssit hankitaan Suomisportista

Lisenssikauden 2023-24 pesäpallolisenssit ja Pesispassi tulevat myyntiin Suomisportiin 1.11.2023. Kaikkien pelaajien, tuomareiden, pelinjohtajien ja muiden toimijoiden, joille lisenssi hankitaan, tulee olla rekisteröityneinä Suomisportiin. Lisenssi tai Pesispassi ostetaan oman Sporttitilin kautta.

Mikäli liikkujalla ei ole ennestään Sporttitiliä, palveluun tulee aluksi rekisteröityä. Alle 18-vuotiaiden kohdalla huoltaja luo ensin oman Sporttitilinsä ja lisää tämän jälkeen lapsen huollettavakseen.

2005-2011-syntyneille lunastetaaan sarjatasosta riippumatta nuorisolisenssi.

2012 ja myöhemmin syntyneiden lisenssivaihtoehto on juniorilisenssi tai tulokaslisenssi, mikäli pelaaja ei ole koskaan aikaisemmin osalllistunut pesäpallon kilpailutoimintaan.

Kattavat tiedot löydät osoitteesta   www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit

tai tästä

Nippuostoja usealle henkilölle pääsevät tekemään ainoastaan lajijaostokäyttäjät eli seurakäyttäjät. Lajijaoston käyttäjäoikeudet saa oman seuran lajijaoston pääkäyttäjältä. Lisätietoa seurakäyttäjille löytyy seurojen Suomisport-ohjeista.