Valtakunnallinen Ladypesisturnaus Kupittaalla 2.-3.9.

29.8.2023


Mukana on kaikkiaan 43 joukkuetta eri puolilta Suomea. Perinteiseen tapaan palkitaan parhaat joukkuepukulaiset. Vuosien mittaan onkin nähty monen moista, nähdäänkö lauantaina mahdollisesti Käärijät..

Otteluita pelataan lauantaina 7 eri kentällä ja kaikilla 9 peliä alkaen aina tasatunnein klo 9.00. Kupittaan lisäksi mukana ovat viime vuonna tutuksi tulleet Vinterinpuisto Luolavuoressa ja Kuukkelipuisto Pääskyvuoressa.

Uutuutena joukkueet kirjaavat pelaajat  https://www.pesistulokset.fi  ohjelmaan, jonne myös kirjautuvat otteluiden tulokset tuomarien toimesta. Näin kotijoukotkin pääsevät näkemään reaaliajassa omiensa tuloksia. Tuloksilla varsinaisesti ei ole väliä, kun kyseessä on harrasteturnaus, eikä taulukoita tai sijoituksia laadita. Toki joukkueet ovat treenanneet ahkerasti koko kevään ja kesän, joten voitontahto onentisestään lisääntynyt.

Joukkueita on mukana Kempele - Kajaani - Ilomantsi - Lappeenranta - Porvoo ja kaikki suurkaupungit Helsinki - Tampere - Turku - Vantaa ovat hyvin edustettuina.  Pohjanmaalta mukana ovat Lappajärvi - Seinäjoki - Vimpeli.  Lähimaastosta osallistujia löytyy Kaarina - Marttila - Naantali - Paimio - Raisio - Salo. Suurin osa joukkueista on mukana Hyperhöntsät -sarjassa, 13 Höntsät - sarjassa. Osa joukkueista jää yöksi ja pelaavat veilä sunnuntaina Kupittaalla.

Käytössä on ns. harrastepesissäännöt, pallona tenavapallo, kenttänä naisten kenttä ilman etukaarta (syöttölautanen on 1 metrin päässä etulaitonviivasta). Lisenssipelaajien lukumäärää on rajoitettu ja samalla heidän toimiaan vaikeutettu, ns. väärältä puolelta lyöminen heillä. Joukkueet itse valvovat tämän säännön noudattamista.

Muista tumaritehtävistä vastaa seura Pesäpalloliiton kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti, eli jokaisessa pelissä on pelituomari ja syötönvalvoja. Tuomareita on saatu mukaan D-poikien joukkueesta naisiin ja miehiin. Lisäksi mukana on muutama tuomari Paimiosta. Joidenkin osallistumista tuomaritehtäviin on estänyt oma samanaikainen sarjapeli.

Kenttämestarina toimii Pekka Saarinen apunaan muutama apulainen. Pesäpalloliiton puolesta turnauksessa on mukana seurakehittäjä Mika Mikola.

KUPITTAALLA TOIMII KIOSKI KOKO TURNAUKSEN AJAN. KORTTIMAKSU ONNISTUU. TARJOLLA SÄMPYLÄÄ, MAKKARAA, JUOMIA KYLMÄ KUUMA, JÄÄTELÖÄ JA KAIKKEA MUUTA HERKULLISTA.         TERVETULOA KÄYMÄÄN OSTOKSILLA!

OTTELUIHIN ON VAPAA PÄÄSY.

 

Turnauksen vastuullisena järjestäjänä toimii Suomen Pesäpalloliitto.