Kirittäret jännittävien vaiheiden jälkeen Suomen Mestariksi

19.9.2022

Emma Körkkö ja pokaali 
Kuva: Sirkka Nieminen
Emma Körkkö ja pokaali Kuva: Sirkka Nieminen

Eilen Hippoksella pelattu naisten neljäs loppuottelu ei jättänyt ketään kylmäksi. 2000 silmäparia seurasi paikan päällä joukkueiden mittelöä paremmuudesta.

Jännittävä ottelu päättyi Jyväskylän Kirittärien voittoon 1-0 (1-0, 1-1) ja kokofinaalisarja 3-1 voitoin Manse PPstä.

Mestaruus oli naisen Superpesistä hallinneelle seuralle sen historian 16. Vuodesta 2016 lähtien Kirittäret on voittanut jo viisi mestaruutta.

Kirittärien sankari oli näin upeasti uransa mestaruuteeen päättänyt Emma Körkkö (os. Nieminen), joka löi molemmat joukkueensa juoksut ja oli ulkokeentälläkin ohittamaton tehden useat vastustajan etenemiset tyhjiksi. Myös joukkueen lukkari Mari Mantsinen sekoitti vastustajan peliä suuresti kärpäsillään ja hienoilla näpynhauillaan. Unohtaa ei sovi myös upeaa nippanappa kiinniottoa kotipesässä.

Turku-Pesiksen kasvatti Emma Körkkö on saavuttanut Suomen mestaruuden jo viidesti. Hän on ollut urallaan kolmesti vuoden naispesäpalloilija. Lisäksi hän on ollut pelaajien valitsemana kahdesti paras ulkopelaaja (Kultainen Räpylä) ja viidesti vuoden paras sisäpelaaja (Kultainen Maila). Hän on suuresti arvostettu pelaajien kesken ja hänelle merkitsee kanssapelaajien hänelle valitsemat nimeämiset todella paljon. Jokainen tietää, miten paljon on täytynyt tehdä työtä ja uhrauksia vuodesta toiseen joukkueen hyväksi. Omalla esimerkillään 30-v. huippupelaaja on varmasti ollut monen juniorin kuin vamhemmankin suosikkipelaaja. Otteissa on aina paistanut täysi sydän mukana joukkueen eteen. Henkilökohtaiset meriitit ovat tulleet siinä sivussa.

Kulunut kausi oli Kirittärille haastava pelinjohdon vaihtuessa kesken kauden. Puikkoihin siirtyi Mynämäen Vesan kasvatti Mattias Kitola kakkospelinjohtajan paikaltaan. Avukseen hän sai pesäpalloikonin Katja Saaren. Joukkueen sisällä asioita käsiteltiin varmaan monesti ja peli-ilme ja omaan tekemiseen keskittyminen koheni peli peliltä. Itseluottamus paistoi pelaajista ja jokainen joukkueenjäsen tunsi varmaan olevansa tärkeä osa joukkuetta, joka oli päättänyt voittaa ulkoiset haasteet ja jättää huolet pukukoppeihin ja kabinetteihin. 

Vaikeuksien kautta voittoon on vanha fraasi, mutta eilen sen vahvuus tuli jälleen kerran todistettua. Jokaisesta onnistumisesta saatiin lisää voimaa ja intoa suuren unelman saavuttamiseksi. Joukkueen kaksi tärkeää pelaajaa, Emma Körkkö ja Susanna Ojaniemi, saivat uralleen näin hienon päätöksen. Silmät varmasti kostuivat myös joukkueen monivuotisella luotsilla Jussi "Nalle" Viljasella, joka joutui väistymään kesken kauden sairauden vuoksi sivuun.

Turku-Pesis onnittelee Joukkue Kirittäret Mestaruudesta ja tietysti Emmaa ja hänen läheisiään.