100-vuotias joka halusi pelata pesistä

26.8.2022
Liikuntalautakunta selvisi haastepelistä kunnialla ja helteinen sää pisti kaikkia kentällä olleita puuskuttamaan, mutta kunto kesti hienosti. Hieman vikkelämmin jaloin oli liikkeellä seurajoukkue.

Liikuntaneuvos Satu Mikola heittämän avausheiton jälkeen ryhmäytyminen lähti heti käyntiin, kun Jani Kapuinen otti haltuunsa liikuntalautakunnan 10 henkisen joukkueen. Merkkipelillä mentiin ja tulosta syntyi jo heti ensi lyöntivuorosta lähtien.Tasaisen kahden juoksun taktiikalla edettiin kaikki kolme vuoroparia ja kaikki sirvahdukset käytettiin hyväksi. Liukkaiten pesävälejä kiersi lautakunnan puheenjohtaja Sini Häkkinen tuoden kaikkiaan puolet kaikista kuudesta juoksusta. Lyöntipelissä kunnostautui Jarmo Aalto kahdella onnistuneella kotiutuksella.

Kaiken kaikkiaan peliin haastettu liikuntalautakunnan joukkue sopeutui hienosti Janin merkkipeliin ja pelikirjaan ja varmaa on, että jos peliä olisi edeltänyt vaikkapa muutama ohjauskerta, taululla olisi ollut suuremmat lukemat tämän taistoa uhkuvan pilke silmäkulmassa pelaavan joukkueen juoksutilillä. Otteista paistoi selvästi, että pesis oli monelle tuttu laji ja pelin lomassa ehdittiin vitsailemaankin ja pieniä kikkailuja tekemään.

Seurajoukkue edusti tyylillä ja taidolla ja koko kauden pelirutiini ja harjoittelu näkyi selvästi. Tenavapallo ei näyttänyt ketään haittaavan. Pelinjohtaja Pekka Kaijula käytti nerokkaasti hyväkseen eri-ikäistä materiaaliaan ja pelipaikkoja vaihdeltiin myös tiuhaan. Joukkueen aikuispelaajat selvisivät rastistaan hienosti. Peli sujui sen verran jouhevasti, että kurinpitomenettelyjä ei tällä kertaa tarvittu. Ottelun tuomaristo selvisi urakastaan kunnialla.

Kolmen vuoroparin pelin jälkeen taululla komeat juoksunumerot 18-6. 

Ottelun palkitut: Likuntalautakunta : Sini Häkkinen ja Jarmo Aalto

                          Turku-Pesis:    Sofia Palmroth ja Otso Kaijula

Pelin jälkeen siirryttiin kioskin terassille nauttimaan kahvia ja pullaa ja muita virvokkeita. Kaikilla tuntui olleen kivaa innostuneesta puheensorinasta päätellen. Tästä on hyvä jatkaa vielä edessä olevia 100-v. juhlallisuuksia.

Kiitos kaikille järjestelyissä auttaneille seuraihmisille ja tietysti koko joukkueelle, synnytimme tänään historiaa lajin ja lautakunnan yhteisen 100-v. juhlan kunniaksi.

kynässä Sirpa :)