Seura muisti kevään ylioppilaitaan

20.6.2022
Eilen pelattiin Kupittaalla miesten aluesarjan peli Sastamalan Kumuria vastan. Pelissä oli mukana kolme valkolakin saajaa.

 

Pelin alussa seuran puheenjohtaja Lasse Suvanto ojensi onnittelut ylioppilaille Miko Saarinen, Lauri Soini ja Viljami Soini. Lauri Nikulainen saa onnittelut poissaolijana myös. Paljon Onnea jatkoon, kaikki ovat kohta siirtymässä armeijan leipiin kukin tahoillaan. 

Peli oli vastustajille ensimmäinen peli sarjassa ja miesten rajoilla. Myös hiekkanurmi oli ensi kosketus innokkaille sastamalaisille.

Ensimmäinen jakso oli karata vastustajille, mutta viimeisen tasoittavalla kotijoukkue sai tehtyä tasoituksen ja jakso päättyi 4-4.

Toiselle jaksolle kotijoukkue teki muutoksia ja peli alkoi kulkea. Ajoittain mentiin tosin ilman merkkiä ja tuurilla päästiin jatkamaan tilanteita. Taululla komeili lukemat 10-0, kun vastustaja saapui viimeiselle sisävuorolleen. Sitten alkoi tapahtua, juoksuja tuli kotipesään perä-perää ja harhaheittojen ja kiinniottovaikeuksien jälkeen saatiin lopulta taululle kolme paloa ja vuoron tulokseksi jäi kutkuttavat 10-9.

Kotijoukkue oli mukava yhdistelmä nuorempia junioreita ja vanhemmat siis juuri kirjoittaneita. Pelinjohtaja Lasse Suvanto johti peliä joviaalilla menolla ja joukkueessa kaikki pääsivät esittämään taitojaan. Osalla näkyi pientä jännittämistä, mutta pelin edetessä sekin katosi ja osallistuttiin joukkueen tekemisen tukemiseen. 

Syötönvalvojana pääsin kuulemaan miesten juttuja, ainoa vastustajan jokeri uhosi tekevänsä lyöntivuorollaan kolme paloa, mutta tekikin vaan kaksi, josta sai nuhteita joukkuekavereiltaan. Sastamalan peliä johti naisjoukkueen pelaaja  Virpi Lehto tyylikkäästi. Kehuin häntä pelin jälkeen, että hän sai miehet tottelemaan hienosti.

Turku-Pesis toivottaa hyvää pesiskesää vastustajalleen, joka saa käyttöönsä uunituoreen tekonurmen myöhemmin heinäkuussa ja jonne myös turkulaiset matkustavat myöhemmin kesällä uuteen taistoon.

Kirjeenvaihtajana Sirpa