2-tason JPV koulutuksessa mukana seuran valmentajia

23.11.2020

Onnelliset valmentajat Varalassa
Onnelliset valmentajat Varalassa
Käytännön treeniä salilla
Käytännön treeniä salilla
Hyvältä näyttää
Hyvältä näyttää
Teoriaa luokkahuoneessa
Teoriaa luokkahuoneessa
Mukana myös Racel Sirola Merimaskun Ahdosta
Mukana myös Racel Sirola Merimaskun Ahdosta

Varalassa 14.-15.11. pidetyssä koulutuksessa olivat mukana meidän Kristiina Kurki ja Alpi Virtanen saamassa lisää uusia vinkkejä valmennukseen.

1- ja 2-tasojen koulutuskokonaisuudet muodostavat pesäpallon valmentajakoulutuksen ensimmäiset portaa. Niiden suorituksia edellytetään kaikkien juniorijoukkueiden, leirijoukkueiden sekä suomensarjan pelinjohtajilta.

2-tasolla valmentaja lähtee joko junioireiden valmennukseen keskittyvälle juniorivalmennuspolulle tai enemmän vanhempien junioreiden ja aikuisten valmentamista painottavalle huippuvalmentajapolulle. Moempiin sisältyy kolmen viikonloppua eri teemoineen sekä päättötyö.

Onneksi koulutus pystyttiin toteuttamaan varotoimet huomioiden, kun aikaisemmin keväällä koulutukset järjestettiin etänä. Kouluttajana toimi  Pesäpalloliiton koulutusvastaava kuvissakin mukana oleva Juha Antikainen.

Kristiina toimii seuran ainoan tyttöjoukkueen D-tytöt valmentajana ja hänen mukaansa koulutuksesta tuli niin pajon uusia ideoita, että niiden toteuttamiseen menee monta kuukautta hyvä niin.

Alpi Virtanen on toiminut aikaisemmin C-poikien valmentajana ja miesten aluesarjassa hänen on tarkoutus jakaa oppejaan eteenpäin. Hän on myös itse pelannut kyseisessä sarjassa. Monet tuntevat hänet vain mielyttävänä äänenä, koska hän toimi viime kesänä sekä naisten että miesten suomensarjan kotiotteluiden kuuluttajana useimmissa otteluissa saaden tästä kehuja monelta suunnalta.

Aikaisemmin kyseisen koulutuksen on aloittanut myös E-poikien valmentaja Pekka Kaijula.

Kuvia on tätä juttua varten lähettänyt Krisu.

2. koulutusosio on heti ensi kuussa.