Varsinais-Suomen Pesis juhli 25-v. taivaltaan Naantalissa

18.5.2019

Antti Aine ja Satu Mikola
Antti Aine ja Satu Mikola
Sirpa Helin tunnelmoi
Sirpa Helin tunnelmoi
Nuoret ja vanhat :)
Nuoret ja vanhat :)

Perjantaina heti Paras Golf-kisan jälkeen Kultaranta Resort toimi juhlan päänäyttämönä. Mukana oli n. 30 kutsuvierasta muistelemassa menneitä ja tapaamassa tuttuja vuosien varrelta.

Puheenjohtaja Antti Aine avasti tilaisuuden kiteyttäen hienosti varsinais-suomalaisen pesäpallon tähtihetkiä ja tuoden samalla valoitusta myös tulevaan. Vaikka siis kuulumme juridisesti PPL:n Etelän alueeseen, V-S Pesis tulee jatkamaan toimintaansa seurojen puheenjohtajien toiveesta yhteisten asioiden äärellä.

Maittavan ruokailun jälkeen kuultiin muutama tilattu puheenvuoro, jonka aloitti monivuotisen puheenjohtajakautensa johdosta Sirpa Helin, joka ilokseen voi todeta tuntevansa kaikki paikalla olijat seura- ja alue- ja liittotoimijat sekä monivuotiset yhteistyökumppanit. Historian saatossa Sirpa on ollut mukana Päivi Hongiston kanssa jo SVUL pesäpallojaoston ajasta Varsinais-Suomen Pesikseksi ja nyt edelleen PPL Etelen alueeksi. Matkalla on ollut monia hienoja hetkiä leireillä ja mikä hienointa, mukana olleista nuorista on kasvanut oman elämänsä ja osaamisensa mestareita. Ja miten hienoa, että seuratoimijat voivat tarjota omille nuorilleen kasvualustan kehittymiseen erilaisten osammisten kautta. Sirpa kiitti myös 30 v. pesisuran saavuttanutta Satu Mikolaa vuosien hienosta työstä.

Pesäpalloliiton edustaja Antti Kallio kiitti alueen seuratoimijoita ja alueyhdistystä useiden hienojen ja laadukkaiden leirien ja tapahtumien toteuttamisesta. Alueelta on myös syntynyt innovatiivia uusia pesiksen harrastusmuotoja niin lapsille kuin aikuisillekin ja nämä on otettu myös valtakunnalliseen käyttöön, kuten pesisauto, Miljonii kopei ja Ladypesis muutamia mainiten.

POPS-klubin isäntä Jari Haapanen kertoi omasta taipaleestaan Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilun toiminnanjohtajaksi. Hän toimi Pesäpalloliiton kenttäpäällikkönä alueellamme ja kiitti varsinkin koulupesiksen puolella silloin toiminutta Antti Hyväristä. Sadun aloittaessa toiminnanjohtajana alueen pesis alkoi saada lisää näkyvyyttä ja uusia harrastajia ja harrastusmuotoja. Ja tahti on jatkunut aina näihin päiviin saakka.

Viimeksi vielä Satu itse kiitti kaikkia seuratoimijoita ja luottamushenkilöitä vuosien varrella saamastaan tuesta ja innostuksesta. Hän oli järjestänyt kaikille osallistujille V-S Pesiksen mitalin kotiin viemiseksi. PPL:n tunnustusmerkin saivat Loimaan Tiia Iivonen, Laitilan Sami Mäki ja Merimaskun Racel Sirola.

Turku-Pesiksessäkin vaikuttaneita paikalla olivat Karita Toivonen, Anne Aatola, Tapio Svärd ja Lasse Suvanto. Karita toimi aikoinaan seuramme palkallisena nuorisopäällikkönä KOP:n pesiskoulujen järjestelijänä samaan aikaan opiskelujensa ja pelaamisensa ohessa. Myöhemmin hän siirtyi V-S Pesiksen projektipäälliköksi ja siitä edelleen Liikuun.

Anne taas toimi ensin V-S Pesiksen projektipäällikkönä ja siirtyi sitten meille markkinointipäälliköksi ja siitä edelleen seuran toiminnanjohtajaksi aikana, jolloin olimme vielä mukana naisten Superpesiksessä.

Lasse puolestaan kävi V- S Pesiksen Nuorisovalmentajatutkinnon koulutuksen Teneriffalla 1996 samaan aikaan Annen kanssa, kouluttajana tuolloin nykyinen Etelän alueen seurakehittäjä Mika Mikola. Lasse toimi myös tuomarina ja on nyt palannut taikaisin seuraan omien lastensa kautta juniorivalmennukseen ja seuran varapuheenjohtajaksi.

Seuran monivuotinen puheenjohtaja (v. 1999-2007) Tapio Svärd aloitti pesiksen naisten Superpesisjoukkueen valmennustiimissä yhdessä Sadun kanssa. Tätä seurasi seuran puheenjohtajuus, usean joukkueen valmennustehtävät. Tapsa toimii edelleen seuran tuomaritehtävissä, kuten tänäänkin miesten maakuntasarjan päätuomarina Kupittaalla ottelussa Turku-Ulvila klo 14.00.