Alueen tuomarivastaavat koolla tänään Turussa

7.2.2019


Kevään koulutustilaisuudet ovat taas kohta ovella, tavoitteena on, että koulutukset olisivat maaliskuun aikana tai viimeistään huhtikuun alussa.

Alueen tuomarivastaava Jukka Laaksosen johdolla seurojen tuomarivastaavat kokoontuivat Koulukadun ABC:llä. Mukana oli lähes kaikkien seurojen edustajat vaihtamassa kokemuksia viime kaudesta ja kuulemassa tulevan kauden uutuuksista.

Jokaiselle seuralle on tulossa oma yksi koulutustilaisuus ja 5 seuralle: Laitila,Loimaa, Mynämäki, Pöytyä ja Turku lisäksi alkeistuomarikoulutus, jonne voi myös muiden seurojen tuomarit osallistua.

Kouluttajina tänä vuonna toimivat Jukka Laaksonen, Jesse Mäkinen, Miina Hannula, Suvi-Maria Sirola ja Matias Laukkanen, joka on liiton nuorisotuomarikouluttaja. Nuoret tulevat toimimaan myös Laitilan alueleirin tuomariorganisaatiossa ja ehkäpä myös Loimaan C-B leirillä huhtikuussa.

Ensimmäisessä kauden koulutustilaisuudessa ovat mukana kaikki kouluttajat, yksi kouluttaa ja muut seuraavat. Näin voidaan taata, että tulevat koulutukset ovat samanlaisia. Koulutukset tulevat liiton tapahtumakalenteriin ja tuomarivastaaville perustetaan oma Whatsapp -ryhmä, jossa voi ilmoitella muille mahdollisista tuomaritarpeista.

Tilaisuuden osallistujat toivoivat enemmän selkeyttä tuomarikorttikokeeseen ilmoittautumisessa ja tästä luvattiin liittoa informoida. Eli ns. tasot olisivat selvemmin tiedossa ilmoittautumisen yhteydessä.

Matias esitteli tuomarivastaavien tehtäviä ja toiveena oli, että he toimisivat nuorten tuomareiden tukena ja että nuoria ohjattaisiin myös leireille saamaan kokemusta.

Kaiken kaikkiaan seurojen tuomarimäärät tulevat pysymään samalla tasolla. Kritiikkiä sai liiton tuomarilisenssin kalleus samoin kuin aikuistuomarikortin hinta. Harva haluaa maksaa n. 100 euroa voidakseen tuomita seuran junnupelejä. Mietittäväksi jäi myös ylempien tuomareiden yhteystietojen saaminen käyttöön tuomareita vahvistettaessa.

Uusi tulorekisteri tulee aiheuttamaan sen, että palkkoita saavien tuomareiden on toimitettava maksavalle seuralle verokorttinsa ja maksuja tullaan useassa seurassa maksamaan kerran kuussa.

Turun tuomarikoulutustilaisuuden aika ja paikka selviävät myöhemmin.