Suruviesti saavutti meidät sunnuntaina

19.11.2018

Yopl joukkuekuvassa
Yopl joukkuekuvassa
Tapio Svärd ja Pertti J Huusko Puurojuhlassa 2001
Tapio Svärd ja Pertti J Huusko Puurojuhlassa 2001

Viikonloppuna seuraväkeä kohtasi surullinen uutinen. Seuramme entinen puheenjohtaja Pertti J Huusko oli nukkunut pois keskuudestamme.

Pertti J Huusko toimi Turku-Pesiksen puheenjohtajana vuosina 1994 -1998 ja tämän aikakauden aikana seura pelasi ensimmäiset kautensa naisten Superpesiksessä. Seuran johtamisen lisäksi Pertti oli mukana myös seuran juniorityössä 90-luvun alkupuolella ja seuran junioreissa pelasi myös hänen omat lapsensa Heta ja Juuso.

Naisten superpesis osoittautui liian kalliiksi sarjaksi ja v. 1997 seuran velvoitteet ja pelaajat siirrettiin uuteen varta vasten perustettuun turkulaiseen pesäpalloseuraan Aurajoen Mailaan. Pertti oli mukana solmimassa yhteistyösopimusta turkulaisten pesäpalloystävien kanssa.

Vuosituhannen vaihteen tienoilla Pertti perusti Turkuun toisen pesäpalloseuran yhteistyössä Ruskon kanssa. Seuran nimi oli YOPL eli Yliopiston Pallonlyöjät ja seura keskittyi puhtaasti miesten pesäpalloiluun. Turku-Pesis teki tiivistä yhteistyötä YOPL:n kanssa ja tiivistävänä tekijänä toimi juuri Pertti.

Pertti J Huusko, kuten hän halusi meidän itseään kutsuvan, tunnettiin suoraselkäisenä sanojensa mittaisena miehenä. Värikkäänä persoonana hän herätti ihmisissä vahvoja tuntemuksia, eikä hän jättänyt kylmäksi ketään. Pertin aikakaudella seuraan saatiin uusia tekijöitä ja uusia yhteistyötahoja, jotka hän sai omalla innostuksellaan mukaan pesäpallon pariin.

Pertti J oli taitava sanan käyttäjä ja saimme usein nauttia hänen sanansa säilästä huumoria unohtamatta. Puurojuhlissa hän kävi pokkaamassa niin Vuoden Turku-Pesisläinen palkinnon kuin Vuoden Tsemppipalkinnonkin. Hän oli myös seuramme ensimmäinen Ainaisjäsen.

Suurella haikeudella jäämme kaipaamaan ikuista pesäpallon ystäväämme, metsien miestä.