Etelän alueen varsinais-suomalaiset seurat koolla sunnuntaina

5.11.2018

Sami Ritola esitteli muutoksia
Sami Ritola esitteli muutoksia
Laaja alue haasteena
Laaja alue haasteena
Seuraväki kyseli ja kuunteli
Seuraväki kyseli ja kuunteli
Sirpa ja Lasse
Sirpa ja Lasse

Ruissalon kylpylä tarjosi hienot puitteet kokoukselle. Mukana oli viiden eri seuran edustajat kuulemassa uudistuksista.

Etelän alue on siis edelleen sekoitus alueista Kymenlaakso, Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Henkilöstössä on tapahtunut muutoksia:

Seurakehittäjäksi on palannut takaisin Mika Mikola Timo Lammisen siirtyessä PPL:n kilpailupälliköksi. Aluejohtajana toimii Ville Pulkkinen. Varsinais-Suomen Peiksessa toiminut Ilona Näätänen on aloittanut työt Anriikka Heinosen äitiyslomittajana 1.11.2018 alkaen.

Alueen johtoryhmän puheenjohtaja Sami Ritola esitteli eteläisen alueen asioita tavoitteena mennä kohti uskottavaa muutosta menneen kauden kasvukivut unohtaen. Tavoitteena on luoda alueen seurojen edustajista kilpailutiimi, jossa pääpaino on F-G -ikäisten junnupeleissä. Toinen tarpeellinen tulee olemaan tuomaritiimi, johon toivotaan nuoria jo kokeneita tuomareita mukaan uudistamaan koulutusta myös erilaisilla somekanavilla. Tärkeäksi koettiin myös viestintätiimi, kun todettiin, että viestintä on jäänyt viime kaudella lähes olemattomaksi. Lisäksi vielä tärkeä harrastetiimi, jotta harrastajat saadaan joukolla mukaan.

Etelän alueen lisenssitavoite 4750 jäi kauas tavoitteesta, toteutuma 4136 lisenssiä. Kaikkiaan lisenssejä koko maassa oli 17009. Harrastepasseissa saatiin hieno nousu, nyt niitä on kaikkiaan lähes 1500.

Viime kauden sarjapelien sopimisjärjestelmä puhutti paljon, sillä uusi toimintatapa oli vieras ja se koettiin ensin vaikeaksi. Tulevalle kaudelle aluesarjajoukkueet saavat nimetyn pelipäivän ja mahdollisen varapäivän ja näiden puitteissa pyritään sarjapelit saada sovittua. Pienpelitoiminta koettiin hyväksi ja sitä jatketaan turnausmuotoisesti.

Pesäpalloliitolle siirtyy Varsinais-Suomen Pesikseltä pesisautotoiminta sekä valtakunnallinen Ladypesisturnaus, joka pelataan Turussa syyskuun alussa.

Tulevia turnauksia: sunnuntai 30.12. C-ikäiset, D-ikäisille haetaan oma turnauspäivä hiihtoloman aikaaan Impivaarasta sekä myös pienpeleille F-E ikäisille. Loimaalla järjestetään C-B- alueleiri todennäköisesti 4.-5.5.2019. Ja Laitilassa G-D-ikäisten alueleiri viime kesän malliin.

Seurakehittäjä Mika Mikola esitteli myös PPL:n eri tukimuodot: Junioripäällikkö haku mahdolisuus saada 10000 eur, voi hakea myös kahden seuran yhteiselle työntekijälle.

Mahdollisuus on hakea myös OPM:n seuratukea 2000-15000 e.

Seurakehittäjän painopisteinä tulee olemaan lähialueen kehitysseurojen tukeminen, tärkeäksi koettiin mm. Turun ja Salon tukitoimet.