C-tytöt -93 koolla eilen Turussa

28.10.2018

Tästä se alkoi
Tästä se alkoi
Treeneissä
Treeneissä
Makke Leppänen
Makke Leppänen
Turkulainen
Turkulainen
Mitsku
Mitsku

Iltapäivä aloitettiin tietysti Kupittaalla pesistreeneillä. Kuten arvata saattaa kentällä tuuli jäätävästi, mutta sehän ei tätä tehoryhmää peloittanut, vaan hymyssä suin kirmattiin kentällä.

Treeneistä jatkettiin saunatiloihin seurustelun ja ruokailun merkeissä. Loputkun saapuivat paikalle ja iloinen puheensorina täytti huoneen.

Jokaisella oli mukana muistoja n. 25 vuoden takaa: harjoituspäiväkirjaa, tulosvihkoa, kaikki harjoitusohjelmat, lehtijuttuja ja valokuvia. Vuosien saatossa samanlaisia tapaamisia on ollut muutama muukin ja jotkut muistettiin, jotkut taas ei... pääasia tietysti, että yhteyttä on pidetty vuosien mittaan ja nytkin paikalla vallitsi lämmin tunnelma aivan kuin vuosia ei olisi välissä ollutkaan.

Joukkueen taival muistuttaa niin monen meidän seuran joukkueen tarinaa: ensimmäiset kaksi vuotta taivallettiin tappiosta tappioon ja silloiset lukemat voivat olla niinkin suuret kuin 50-1. Krisun harjoituspäiväkirjan tunnelmia seuratessa silloiset tunnelmat piirtyivät paperille: kaikkialle sattuu, myöhemmin sattui vain käteen jossain vaiheessa ja jossakin kohtaa homma alkoi jo tuntua hyvältä.

Kunnes suuri unelma toteutui C-ikäisten valtakunnallisella pesisleirillä Rovaniemellä juuri vuonna 1993. Joukkue sijoittui hienosti 5. tilalle, mikä onkin seurahistorian paras saavutus kautta aikain junnujoukkueissa. Joukkueen valmentajina toimivat Susanna Virtanen ja Janne Saarikko ja pelinjohdosta vastasi sittemmin Sotkamon Jymyssä vaikuttanut Marko Makke Leppänen. Heidän toimestaan oli perustettu ns. tehoryhmä, ja töitä tehtiin kovasti ja palkinto saatiin Rollon leirillä, kuten tytöt leiriä nimittävät.

Joukkueessa pelasivat: Tarja Aalto, Tuuli Kaskinen, Katarina Nordman, Suvi Kiviluoto, Mariam Changesi, Linda Fröberg, Terhi Laivo, Kristiina Leino, Virpi Sellgren, Heta Huusko, Ilona Hongisto, Jonna Nieminen, Marika Tiittanen ja Inna Ijäs. Joukkueenjohtajan toimi Stefan Nordman.

Harvoin on Turkulaisessa ollut artikkelia: " Turkulaistytöt kovia pesisnimiä". Näin on tosiaan ollut ja siinä mukana tyttöjen kuva, josta nämä nimet oltin.

Sain kunnian olla mukana tapaamissa seuran edustajana ja yritin pukea sanoiksi kiitokset kaikille ja samalla kertoa heidän tärkeydestään seuralle. Osa on jatkanut lajin parissa eri tehtävissä ja osa jatkaa edelleen kasvattaen uusia pikkupelaajia eri tahoilla, myös meidän seurassa.

Koska joukkue ei niitä mitaleita leiriltä saanut, seura luovutti heille nyt omansa...:)

Kerroin myös tulevista seuran 70-v. juhlista ja toivotin heidät kaikki mukaan juhlistamaan seuraamme myöhemmin valmistuvan aikataulun selvittyä.

Kiitos kaikille ja hyvää syksyn jatkoa! Ja pitäkää kiinni ystävistä!

t. Sirpa