Turku vei sarjajohtajalta toisen jakson

13.8.2017

Palkintoja jakamassa Valtteri ja Eero, ykköspalkittu Henkka

Alkuasetelmat runkosarjan viimeiselle suomensarjan kotiottelulle olivat mahdollisimman epätasaiset: Turku juoksi kiilaan kymmenen pelaajan voimin toiseksi viimeiseltä sijaltaan.

Kotijoukkue aloitti mallikkaasti lyöntivuoronsa : kärki saateltiin opikirjamaisesti kolmoselle ja kotipalon jälkeen harhaheitto 3-pesältä saatteli Henri Holmbergin kotiin. Heti perään Jesper Forsman löi 2-taustaan ja kotiin kiisi Joonas Porela. Vastustaja vastasi vahvasti tehden nimivahvalla miehistöllään kaikkiaan 6 juoksua. Tästä kotijoukkue ei hätkähtänyt, vaan takoi taululle kaksi lisäjuoksua. Ensin Henri Holmberg kotiutti ensimmäistä suomensarjapeliään pelanneen Heikki Veijalaisen ja heti perään Otto Santaniemi saateli kotipesään Sami Moisanderin. Koetus teki toisella sisällään 2 lisäjuoksua ja kun kotijoukkueen 3. sisävuoro jäi juokusuitta, saivat vieraat tehtyä 5 juoksua lisää. Turku pyristeli vielä kolmen juoksun arvoisesti: Heikki Kaskiluoto löi ja Henri Holmberg toi, sitten Jesper Forsman saatteli kotiin Joonas Porelan ja vielä Otto Santaniemi Sami Moisanderin. Näin jakso vieraille 7-13.

Tauolla tuntui Koetuksen suurin puhti jääneen pukukoppiin, sillä vastustaja ei saanut juoksun juoksua aikaiseksi toisella jaksolla. Turku taas siirtyi heti johtoon Joonas Porelan upealla 3-rajakunnarilla ja kun toisella sisällä Joni Siltala kotiutti Joona Peltoniemen, oli jakso taputeltu ja se jäi kotiin 2-0 juoksuin.

Supervuorossa Turku teki yhden juoksun, kun Joni Siltala kotiutti Otto Santaniemen 2-saumalyönnillään.Koetus vastasi heti Riku Rantasen lyödessä Eemeli Mäntyvaaran kotiin ja toinen juoksu syntyi Iiro Hämäläisen lyödessä Oskari Frimanin kotiin. Näin kaksi pistettä Koetukselle. Kotijoukkueen pelinjohdossa Jani Kapuinen hyökkäsi aina tarvittaessa ja tuloksena siis yksi piste.

Pelipäällä tänään olivat muiden mukana 2-kopparina pelannut Miko Hännikäinen ja 2-polttajana Otto Santaniemi. Kotijoukkueen palkitut tänään : I Henri Holmberg (1/2) ja II Joonas Porela 1+0/3 100%n tehoilla. Koetuksen palkitut tänään : I Eemeli Vanhatalo (1/2) ja II Iiro Hämäläinen (3/1).

Samaan aikaan Karjujen ikämiehet Petri Hännikäinen, Pekka Kaijula ja Mika Rantamaa pelasivat semifinaaleissa PuMun paidassa kontioiden SM-turnauksessa Varkaudessa. Viime kaudella saimme kotiin 2 Suomenmestaria, saapa nähdä miten tänään käypi!