Tärkeät sarjapisteet B-pojille

4.7.2017

Kuva edellisestä ottelusta

Eilen pelatussa ottelussa korostui pisteiden tärkeys ja ottelun alku olikin nihkeää yrittämistä molemmilta. Tärkeissä kohdissa kuitenkin maltti riitti ja kaikki kolme pistettä veivät Turun neljännelle tilalle taulukossa.

Molempien ensimmäinen sisävuoro oli tunnustelua eikä juoksuja syntynyt. Vieraisen toinen sisä oli varsin synkkä, neljä lyöjää ja vuoronvaihto. Kotijoukkue sai lisäpuhtia ulkopelin kautta ja tilastomerkintöjä alkoi syntyä. Ensimmäinen kotiutus ei vielä tuottanut tulosta, mutta sitten mailan varteen illan sankari Topi Leino, joka saatteli läpilyönnillään ensin Eemeli Mäen kakkoselta kotiin ja Topi itse kiersi kunnarin, näin taululla turvalliset kaksi avausjuoksua. Tahko lähti vimmattuun taka-ajoon ja sai kavennettua yhdellä juoksulla kahden miehen palettua kotipesään. Turku lisäsi juoksujaan, kun Joonas Porela löi hallitulla vällärillä kotiin Akseli Åbergin. 3-1 tilanteessa vieraat saapuivat viimeiselle sisälleen ja saivat tehtyä vain yhden kavennusjuoksun, joten jakso kotiin 3-2, kun viimeistä sisävuoroa Turku ei enää tarvinnut.

Toisella jaksolle molemmat joukkueet tekivät yhden vaihdon. Turun ensimmäinen lyöntivuoro ei tuonut juksuja, vaan kaksi miestä paloi kotiin. Vastustajat avasivat jakson juoksut tekemällä yhden juoksun. Toisella sisällä kunnarin kiersi Juuso Peltoniemi ja hänen edellään saapui kakkoselta suoraan kotiin myös Joonas Porela. Vieraat tasoittivat tilantteeksi 2-2 ja kolmannella sisällä nähtiin kaksi kotiutusnäppiä Topi Leinolta ja kotiin kirmasivat jaksolla peliin vaihdettu Paavo Salo ja Ville Nieminen. Vieraiden kaksi seuraavaa lyöntivuoroa oli ponnettomia eikä lisäjuoksuja heiltä nähty. Turku lisäsi juoksujaan yhdellä, kun jälleen Topi Leino kotiutti Akseli Åbergin ja jaksovoitto 5-2 ja koko ottelu 2-0 kotiin.

Kupittaalla oli jälleen runsaslukuinen yleisö; 105 silmäparia sai jäniittää ottelun tulosta loppuun saakka. Molemmat lukkarit, Joona Iivonen ja Luukas Levänen pitivät lyöjät kurissa ja vieraiden rajalyönnit saatiin katkaistua ilman suurimpia takaiskuja. Vieraiden etenijäjokeri Jere Handolin pelasi 100%:n tehoilla (5/5), mutta onneksi saatiin kotiin vain kerran. 3-tilanteet Turku 20 ja Hyvinkää 13.

Palkitut: Turku I Topi Leino (1+4/1, kärkkärit 8/10) II Juuso Peltoniemi (1+1/1, kärkkärit 6/7)

Hyvinkää: I  Väinö Järvinen ja II Luukas Levänen