Sarjakärki KaMa kaatui Kupittaalla tänään

22.6.2017

B-poikien keväältä lumen alta siirretty peli pelattiin helteisissä tunnelmissa tänään. Peli oli tasaista koko ajan ja riemulla ei ollut rajoija, kun voitto jäi kotiin kotiutuskisan jälkeen 2-1.

Turku aloitti juoksujen teon, kun Akseli Åberg kipitti kotiin Topi Leinon mailasta. KaMa vastasi kolmella juoksulla. Kotijoukkue kiri eroa pikkuhiljaa juoksu kerrallaan, toisella sisällä Miko Hännikäinen kotiutti Ville Niemisen, kolmannessa jälleen Miko löi kotiin Henri Holmbergin ja neljännellä sisällään vielä Henri Holmberg toi Joni Siltalan lyödessä jakson neljännen juoksun. Jännittävissä 4-3 KaMa saapui tasoittavalleen ja teki liukkaan kärjen avulla kaksi juoksua ja jakso niukasti vieraille 4-5.

Toisella jaksolla juoksuja tehtiin niukasti, ja vieraiden lyöntipeliä koko pelin vaikeuttanut lukkari Joona Iivonen sai aikaan sen, että vieraiden etenemiset päättyivät välipesille tai koppeihin. KaMa teki ensimmäisen juoksun toisella sisällään ja heti perään Turku tasoitti pelin, kun Joni Siltala kotiutti Eemeli Mäen. Jaksovoitto syntyi harhaheitolla, kun Henri Holmberg toi voittojuoksun Mikon ollessa lyömässä.

Supervuoropari ei tarjonnut ratkaisua, vaan siirryttiin kotiutuskilpailuun, jonka aloitti vahvasti kotijoukkue, kun IIvonen kotiutti Niemisen ja heti perään Rasmus Herrala Akseli Åbergin. Kun vielä viimeisessä parissa syntyi kolmas juoksu parin Eemeli Mäki-Paavo Salo toimesta, saatiin KaMan ratkaisuja jännittää. Saaliiksi jäi vain yksi juoksu, ja näin sarjakärki kärsi ensimmäisen tappionsa 2-1 tuloksella.

Kotijoukkueen voiton avaimina oli Joona Iivosen eleetön lukkaripeli, vuoroin niukkaa matalaa, peukalosyöttöä ja korkeita tolppia, joita vastustaja yriitti turhaan vedota vääriksi. Linjassa nuori Tomi Lehtonen liikkui hienosti ja häntä säesti tuttuun tapaan Henri Holmberg. Myös koppari Akseli Åberg taisteli hienon syöksykopin tärkeällä hetkellä. Viuhkassa Jesper Forsman teki rohkeita ratkaisuja, jotka myös tuottivat tulosta.

Ottelu tarjosi hienoa viihdettä näin Juhannuksen aatonaattona. Nyt on hyvä levätä, parannella vaivoja ja kerätä voimia tulevia koitoksia varten. Pelin jälkeen pelinjohtokaksikko Forsman-Hännikäinen myhäili tyytyväisinä.

Palkitut: Turku I Joona Iivonen ja II Miko Hännikäinen  ja KaMa I Teemu Utunen ja II Tommi Angervisto