Kauden ennätysyleisö jännitti loppuun asti miesten suomensarjassa eilen

25.5.2017

Alkukiilass
Alkukiilass
Kapteenit Kaijula ja Kalttonen
Kapteenit Kaijula ja Kalttonen
142 silmäparia seurasi jännitysnäytelmää
142 silmäparia seurasi jännitysnäytelmää

Eilen pelattiin kutkuttava ottelu naapureiden kesken. Joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja peli olikin tarkkaa ja juoksuja tehtiin tasaiseen tahtiin lukuunottamatta Loimaan toisen jakson yhtä vuoroparia.

Karjut aloitti pelin sisällä ja kärjessä viilettänyt Sami Moisander toi ensiimmäisen juoksun vapaalla. Kaksi seuraavaa kotiustusta päättyi palohin. Vastaavasti Loimaa sai myös ensimmäisen juoksunsa vapaalla, kun suomensarjassa upean pelinsä debytoinut C-poikien Eero Ahokas erehtyi vain kerran koko ottelussa. Sen perään vieraat saivat vielä toisen juoksun. Toinen sisävuoro mentiin juoksuitta. Kolmannella sisällään Otto Santaniemi kotiutti komealla vällärillä Markus Lammin ja vastustaja vastasi myös yhdellä juoksulla. Viimeiselle sisävuorolleen Karjut siirtyi veitsi kurkulla 2-3 tilanteessa. 3-tilanne rakenneltiin heti kärkeen lähteneelle Pekka Kaijulalle ja hänet kotiutti Jesper Forsman ja vielä perään Heikki Kaskiluoto kotiutti Rasmus Herralan. Näin Loimaa saapui takaa-ajoon ja yleisön suureksi riemuksi hienojen ulkopelisuoristusten tuella Karjut nappasi kaikki kolme paloa välipesiltä ja jaksotulos 4-3 jäi voimaan.

Toinen jakso aloitettiin molempien toimesta juoksuitta, kunnes Rasmus Herralla kotiutti Miko Hännikäisen. Tämän jälkeen Loimaa esitti vahvaa lyöntipeliään ja juoksuja napisi vastustamattomilla lyönneillä kaikkiaan viisi ja vielä kolmannessa yksi lisää, joten Karjut saapuivat tavoittamaan 1-6 tilanteessa. Juoksutehtailun aloitti Jani Kapuinen kotiuttaen Miko Hännikäisen ja heti perään Otto Santaniemi saatteli kotipesään Rasmus Herralan. Kaksi seuraavaa paloa tehtiin kotipesään ja näin jakso vieraille 3-6 ja siirryttiin Supervuoroon.

Loimaa aloitti ensin sisällä ja sai ainoan juoksunsa harmillisella harhaheitolla kolmospesältä.  Karjut rakensi taitavasti kolmostilanteen ja juoksun toi vapaalla Sami Moisander, näin puntit edelleen tasan ja siirryttiin kotiutuskisaan aivan kuten Riihimäki pelissäkin.Loimaa saatteli miehen kotiin kahdesti ja Karjut saivat viimeisessä parissa vapaataipaleen kotiin. Harmillisesti jäi vielä kunnariyritys käyttämättä.

Pelissä oli paljon hyviä suorituksia, suurimpana tietysti Karjujen lukkarina ensi kertaa esiintyneen c-ikäisen Eero Ahokkaan lukkaritoiminta, jolla hän vaikeutti suuresti vieraiden lyöntipeliä ja piti kärkkymiset minimissä. Ulkopelissä laajalla alueella liikkunut Henri Holmberg nappasi näyttäviä koppeja ja myös Jesper Forsman pääsi nauttimaan upeista kiinniotoista ja kotiin suuntautuneesta pienen hausta. Voitolla Loimaa kiiri tasapisteisiin Karjujen kanssa.

Palkitut: Turku I Henri Holmberg ja II 100% tehoilla kapteeni Pekka Kaijula (0/1)

Loimaa I Joni Kalttonen (3/0) ja II Heikki Rasilainen (1/1)