Seurojen tuomarivastaavat koolla Aurassa

2.2.2017
Kesän tuomariasioista pidettiin eilen tuttuun tapaan palaveria. Uutta ja ihmeellistä tulevalle kaudelle ei ole luvassa, korttikoulutukset on varattava kevään kuluessa.

Paikalla oli Humppilan, Köyliön, Laitilan, Merimaskun, Mynämäen ja Turun tuomarivastaavat. Tilaisuuden vetivät tuomarikerhon konkarit Jukka Laaksonen ja Päivi Hongisto.

Kortin oikeuttavan koulutuksen tulevat pitämään tuomarikerhon jäsenet. Aikaisemmin seuroille kuulunut ns. ilmainen alkeistuomarikoulutus on nyt korvattu Tuomarivalmentajat Anna Hakalan ja Matias Laukkasen vetämillä koulutuksilla, ensimmäinen pidettiin jo Turussa vuoden vaihteessa, siellä osallistujia oli 10 henkeä ja nyt tuleva helmikuun tilaisuus pidetään Loimaan jäähallilla 13.2. Nämä koulutukset ovat tarkoitettu juuri aloitteleville tuomareille.

Tuomarikortin hankkivien pitää viheltää 5 peliä kauden aikana. Kortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn myös Superin ja ylempien sarjojen peleihin. Kaikkien tuomarikortin omaavien on hankittava T-lisenssi, jos tuomarilla on voimassa oleva pelaajalisenssi, se käy. Korttia ei saa haltuunsa ennen lisenssin suorittamista.

Oiva paikka nuorille tuomareille on osallistua Turun Suomi100 Suurleirin tuomarileirille 16.-21.7. ja seuran nuoria tuomareita kannattaa kannustaa osallistumaan. Tuomarien ilmoittatuminen Suurleirille alkaa 1.4.Tänä vuonna alueleiri on Lahdessa, jossa myös on mahdollista saada tuomarioppia.

Suurleirin tuomarileirin johtajana toimii nykyisin liiton Nuorisotuomarikouluttajana toimiva Anna Hakala ja apulaisjohtajana Matias Laukkanen, molemmat turkulaislähtöisiä.

Turun koulutustilaisuus tullaan pitämään tuttuun tapaan ent. Alabamassa (nykyinen TAITOA) maaliskuun 2017 aikana. Ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.