Varalan Yläkoululeirityksessä mukana kolme turkulaista nuorta

15.11.2016

Päivän agendaa
Päivän agendaa

Yläkoululeiritys on suunnattu kolmelle yläkoulun ikäluokalle. Leiritykset järjestetään ikäluokittain 7.-9.-luokkalaisille.​ Mukaan ovat lähteet Marianne Vähäsöyrinki ja C-pojista Frans Mörönen ja Heikki Veijalainen. Mistä oikeastaan on kyse?


Pesäpalloliitto järjestää valmennuskeskuksissaan yläkouluikäisille koulutusta 2016-2017 lukuvuodesta lähtien. Yläkoululeirien tavoitteena on tukea yksilöiden tavoitteellista harjoittelemista kohti Superpesistä ja auttaa yhdistämään koulunkäynti sekä ammattimainen harjoitteleminen. Valmentajina leireillä toimii aluevalmentajien lisäksi naisten superpesiksen huippupelaajia sekä miesten puolelta kovia nimiä, kuten Henri Puputti, Mikko Kanala, Toni Kohonen, Jani Komulainen, Niilo Piiponniemi, Anssi Lammila ja Sami Partanen.

Leirien sisällöt ovat jokaisessa valmennuskeskuksessa yhdensuuntaiset ja niiden luomisesta vastaa Pesäpalloliiton koulutuksen ja valmennuksen ohjausryhmä. Valmennuksessa keskiössä ovat pesäpallon laji- ja pelitaidot, monipuolinen fysiikkaharjoittelu sekä urheilijan elämänhallinta. Näiden leiritysten sisältöjen avulla urheilija pääsee näkemään ja kokemaan huipulle tähtäävän harjoittelun lajin huippupelaajien- sekä valmentajien opastuksessa. Mukana olevat urheilijat saavat leirien väliselle ajalle ohjeistuksen omatoimiseen harjoittelemiseen sekä seurantaan.

Valituksi tulleet urheilijat sitoutuvat toimintaan yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan kirjallisella sopimuksella. Nämä urheilijat voivat halutessaan ja tavoitteet täyttäneinä jatkaa seuraavalle lukuvuodelle.

Pesäpalloliiton aluevalmentajien lisäksi leireillä toimivat kouluttajina muut asiantuntijat, minkä lisäksi hyödynnetään urheiluopistojen osaamista.

Leiritysten kustannuksista vastaavat urheilijat. Yhden leiripäivän hinta on noin 60 € sisältäen täysihoidon sekä valmennuksen. Koulunkäynti leireillä tapahtuu valvotusti omien opettajien antamien ohjeiden mukaisesti. 

Missä?

Yläkoululeiritys järjestetään pesäpallon valmennuskeskuksissa. Alla olevien linkkien kautta pääset tutustumaan eri valmennuskeskusten leiritysten sisältöihin ja aikatauluihin.:

Milloin?

Leirityksiä järjestetään jokaiselle ikäluokalle kolme lukuvuoden aikana, alustavasti syksyllä yksi ja kevään aikana kaksi. Yhden leirin pituus on viisi päivää. Varalan urheiluopistolla turkulaiset hikoilevat juuri parhaillaan ja sieltä on tullut tietoa, että paljon uutta on saatu kokea ja oppia. Poikien mielestä tahtia voisi kiristääkin :)