Turku-Pesis mukaan pesäpallon Pilottihankkeeseen

17.3.2016

Pesiksen edustajat samassa kuvassa
Pesiksen edustajat samassa kuvassa
Anne, Satu ja Sirpa
Anne, Satu ja Sirpa

Pesäpalloliitto on käynnistänyt pilottihankkeen, jonka työnimenä on Onnistuneet Caset jakoon seuroissa nuorten ja aikuisten harrasteliikunnassa.

Pesäpalloliitto on käynnistänyt yhteistyössä eri lajien ja VALO ry:n kanssa ylilajirajat ulottuvan kokeilun, jossa seuroilla on mahdollisuus kehittää omaa nuorten ja aikuisten harrastetoimintaa. Pilotissa jaetaan eri lajien seurojen hyviä käytäntöjä. Seura saa yhteisen starttitapaamisen lisäksi oman lajiliittonsa tuen hankkeessa sekä paljon hyviä malleja omaan toimintaan.

Tavoitteet

  1. Lisää liikkujia
  2. lisää liikuntaryhmiä
  3. Ohjaajien tukeminen
  4. Hyvät käytännön mallit
  5. Lajiliitto- / seurayhteistyön kasvattaminen

Ensimmäinen starttitapaaminen oli tiistaina 15.3. Valon toimitiloissa Helsingissä ja Anne ja Sirpa edustivat seuramme. Kuulimme mielenkiintoisia mahdollisuuksia eri lajien edustajilta ja valitsimme omaksi kehityskohteeksi viime kaudella aloitetun Kupittaan Liigan. Muut pilottiin osallistuvat pesäpalloseurat ovat Helsingin Roihu ja Lahden Maila-Veikot ja projektia vetää liiton puolesta harrasteliikunnan grandoldlady Satu Mikola, Valon edustajana toimii harrasteliikunnan asianatuntija Ulla Nykänen.
 

Ylirajat ylittävä kehitystyö tuntui heti innostavalta ja antavalta. Uskomme kaikki paikalla olleet, että jaettavaa ja saatavaa liikunnan saralla on valtavasti. Nyt tilaisuudessa oli mukana eri lajien edustajia mm. naisvoimistelusta, jalkapallosta, melonnasta, retkeilijöistä jne.

Tästä on hyvä jatkaa kehitystyötä, perästä kuuluu!