Huipputuomareiden joukossa kaksi seuran omaa kasvattia

17.1.2016

Anna kouluttamassa nuoria Kupittaalla
Anna kouluttamassa nuoria Kupittaalla

Jukka ja nuoret osaajat Lauri ja Saara
Jukka ja nuoret osaajat Lauri ja Saara

Liiton juuri julkaisemassa A- ja B-tason tuomarilistassa on jälleen mukana tuttuja kasvoja Kupittaalta.

A-tasolla (= Miesten Superpesis) jatkaa uraansa Lietoon asettunut Mikko-Jussi Laakso. Pesisoppinsa Mikko hankki Kupittaalta ja toimi myöhemmin myös seuran Nuorisoklubissa monen muun silloisen nuoren kanssa. Aikuisiällään Mikko kiinnostui myös tuomaritehtävistä isänsä Veikon tapaan ja muutaman vuoden takainen paluu Superpesistuomariksi saa jatkoa myös tällä kaudella. Alueen muut A-tason tuomarit ovat Antti Aine (Turku) ja Jesse Mäkinen (Loimaa). Vuoden tuomarina 2015 palkittu Matti Lähteenmäki päätti upean tuomariuransa ja siirtyi ottelutarkkailijaksi tälle kaudelle.

B-tasolla (= Naisten Superpesis ja miesten Ykköspesis) jatkaa myös upeaa uraansa nykyisin Tampereella vaikuttava Anna Hakala, joka niin ikään on pesisharrastuksensa aloittanut Kupittaalla päätyen aina B-tyttöihin asti, jonka jälkeen hän keskittyi tuomaritoimintaan. Vuoden Nuorisotuomarinakin palkittu nuori nainen on edennyt tuomariurallaan määrätietoisesti ja hän on myös pidetty nuorisotuomarikouluttaja alueellamme. Muut alueemme B-tuomarit ovat Samuli Eeva (Turku) ja Kupittaan vakiovieraat Tero Heikkilä ja Jukka Laaksonen molemmat Loimaalta.

Sekä Anna että Mikko ovat hyviä esimerkkejä siitä, että tuomariuralla voi edetä pitkälle, jos vain oma motivaatio on kunnossa. Niin omassa seurassamme kuin muualla alueella on tosi hyviä nuorisotuomareita kasvamassa ja nämä esikuvat ovat tärkeitä uuden tuomarisukupolven kasvussa. Heidän koulutuksessaan ovat mukana kaikki tässäkin mainitut huipputuomarit, joten jatkoa on luvassa.

Mika Poutalan sanoin: kaikki eivät voi olla mestareita, mutta esikuvia voivat olla kaikki.

lue lisää tästä