Monipuolinen harrastaminen kannattaa aina

4.1.2016

Kuva: Suomen Ringetteliitto
Kuva: Suomen Ringetteliitto

Eilen saatiin Suomeen jälleen Ringeten MM, kun Suomen joukkue kaatoi Kanadan selvin numeroin 13-0 toisessa ottelussa ja vein näin mestaruuden otteluvoitoin 2-0. Mestaruus on Suomelle viides peräkkäinen.

Finaaliottelujen parhaana pelaajana palkittiin Susanna Tapani (-93), joka on ringettetaustansa ammentanut Laitilan Jyskeessä aikoinaan. Sieltä kentiltä ovat karttuneet myös jääkiekon ja pesäpallon taidot nuoruusvuosina ja eilen siis tämä urheilun monilahjakkuus juhlisti Helsingissä kotiyleisön edessä Ringeten Maailmamestaruutta. Hyökkääjänä pelaava Susanna teki ottelussa maagiset 4+3 lukemat.

Urheilijan arkeen mahtuu vuoden  mittaan siis monia lajeja, talvisin salibandyä ja kesäsin myöskin pesäpalloa jääurheilujen ohella. Mainittakoon vielä, että Susanna kuuluu myös Suomen Jääkiekkomaajoukkueen vakiokalustoon ja mitaleitä myös sieltä on tullut hankittua useita. Voidaan siis täydellä syyllä sanoa, että nainen on yksi Suomen lahjakkaimmista naisurheilijoista. Takavuosilta voidaan mainita vastaava monilahjakkuus Riikka Häyrinen (-84) (os.Nieminen), joka edusti aikoinaan Jyväskylän Kiriä ja oli hankkimassa seuralle monia Suomenmestaruuksia niin pesäpallossa, jääkiekossa kuin ringetessäkin. Ja joka pelasi myös tässä voitokkaassa MM-joukkueessa!

Susannaan palatakseni minulla on ilo kertoa, että hän toimi viime kaudella seurassamme pesiskouluohjaajana, joten monille pienille turkulaisille pesäpalloilijoille hän on varsin tuttu kasvo. Toivottavasti hän sai iskostettua näille pienille urheilijanaluille, että monipuolisuus kannattaa aina. Josta hän on oiva esimerkki itse! Jokainen tietysti tietää, että kaikkien näiden tulosten ja saavutusten takana on huima määrä nöyrää työtä, työtä ja työtä ja myös henkisiä harjoituksia. Ja suuri sydän: Rakkautta lajiin ja ylipäätään urheilemiseen. Juhlan hetkellä tuskaisetkin hetket unohtuvat ja mielen valtaa kiitollisuus saada olla mukana toteuttamassa unelmaansa yhdessä upeiden joukkutovereiden ja taitavien valmentajien ja taustajoukkojen kanssa. ja vielä kotikisoissa!

Seuraavan kerran ringeten maailmanmestaruus ratkotaan vuodenvaihteessa 2017–18 Pohjois-Amerikassa.

Turku-Pesis onnittelee koko Suomen MMjoukkuetta upeasta saavutuksesta! Tänään todistetaan myös yhtä upeaa hetkeä, kun Nuoret Leijonat kohtaavat välierässä naapurimme Tre Kronorin. Sielläkin on kentällä monta nuorta monilahjakkuutta.

Tästä ei penkkiurheilijan hetket parane, t. Sirpa