Nuorten Itä-Länsi joukkueet julkistettu, mukana myös seuran kasvatti Emma Virtanen

12.6.2024


Kesäkuun lopussa 27.-30.6. Jyväskylän uudella stadionilla kohtaavat myös nuorten arvo-otteluihin valitut joukkueet. Emma pukee päälleen lännen pelipaidan edustaessaan Laitilan Jyskettä naisten Ykköspesiksessä ja tyttöjen Superpesiksessä.

Useita tuttuja nimiä, kun nuoret tähdittävät Itä-Länsi-viikonloppua 19-vuotiaiden arvo-otteluissa

Jyväskylän arvo-otteluviikonlopussa pelataan aikuisten lisäksi todella mielenkiintoiset poikien ja tyttöjen Itä-Lännet. Valinnoista on vastannut asiantuntijaryhmä. Mukana joukkueissa on tukku Superpesiksestä tuttuja nimiä, kuten molemmat viime vuoden kentän parhaina palkitut, Joensuun Mailan Elmeri Lonkainen ja Lapuan Virkiään siirtynyt Charlotta Höglund.

Helsinkiläisen Roihun kasvatille Höglundille tyttöjen Itä-Länsi on peräti neljäs. Kolmannen 19-vuotiaiden Itä-Läntensä Jyväskylässä pelaavat tamperelaisen Manse PP:n Tino Heikkilä, raumalaisen Feran Erica Rosendahl, Imatran Pallo-Veikkojen Roope Seppänen, Laitilan Jyskeen Pinja Toivonen, Kajaanin Pallokerhon Miia Vuoti sekä Joensuun Mailan Veera Varonen ja Tiia-Mari Veikanmaa.

Haminan Palloilijat saa tyttöjen Itä-Länteen huimat viisi pelaajaansa, joista nuorin on vasta 15 vuotta täyttävä Inka Hovi. Liki samanikäinen oli Seinäjoen Maila-Jussien Matilda Niskakangas debytoidessaan arvo-otteluviikonlopussa viime vuonna. Seuransa naisten Superpesis-joukkueen avaukseen murtautunut Niskakangas on valittu Lännen joukkueeseen tälläkin kertaa. Poikien puolella mukana on neljä tamperelaisen Manse PP:n pelaajaa.

Kotikentällään Itä-Länteen pääsevät Jyväskylän Kiri 2020:n Niklas Moilanen sekä Jyväskylän Kirittärien oululaislähtöinen Selina Similä, joka on esiintynyt häikäisevästi ensimmäisellä kaudellaan naisten Superpesiksessä. Similä on murtautunut kärkikymmenikköön sekä etenijä- että kärkilyöntitilastoissa. Jyväskyläläisyleisölle tuttu nimi on myös Lohea Ykköspesiksessä edustava Oula Tanttu.

Nuorten Itä-Länsi-otteluiden kaikista pelaaja- ja pelinjohtajavalinnoista vastasi asiantuntijaryhmä, johon kuuluvat Juuso Hyvönen Sotkamosta, Henri Kultti Seinäjoelta, Mika Peltonen Kankaanpäästä, Susanna Puisto Joensuusta, Jonna Salminen Jyväskylästä, Stefan Sburatura Kouvolasta ja Antti Yli-Saunamäki Hyvinkäältä. Ryhmän toimintaa koordinoi Pesäpalloliiton koulutuspäällikkö Perttu Hautala.

Tyttöjen Itä-Länsi-ottelu pelataan Jyväskylässä lauantaina 29.6. kello 11 ja poikien vastaava sunnuntaina 30.6. klo 11. Kaikki Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster.

Itä-Länsi-joukkueet 2024

Tyttöjen ja poikien Itä-Länsi-joukkueet (pdf)

Naisten ja miesten Itä-Länsi-joukkueet (pdf)

Turku-Pesis onnitttelee kaikkia arvo-otteluihin valittuja 

Lue lisää Itä-Länsi tapahtumasta tästä