70-v. Juhlagaalassa nautittiin täysillä

26.10.2019

Jose, Sirpa ja Päivi
Jose, Sirpa ja Päivi
Tukipilarit Satu ja Anne
Tukipilarit Satu ja Anne
Elämäntyöpalkitut Jaakko ja Matti
Elämäntyöpalkitut Jaakko ja Matti
Ilona ja Jesse tunnelmoivat
Ilona ja Jesse tunnelmoivat
Bileet !!
Bileet !!

Mukana juhlassa oli n. 40 seuran edustajaa ja yhteistyökumppaneita läheltä ja kaukaa. Vireä keskustelu pöydissä oli merkki siitä, että oli jälleen kiva olla koolla ja vaihtaa kuulumia tuttavien kesken.

Pieni ja tehokas järjestelyorganisaatio onnistui tehtävässään täydellisesti:

TuPeGaalan aloitti seuran puheenjohtaja Joseph Hollingworth toivottamalla kaikki tervetulleiksi ja samalla hän valoitti omaa seurataustaansa junnusta puheenjohtajaksi. Hän kertoi olevansa mielellään mukana iloisessa ja energisessä porukassa.

Seuraavaksi Turun kaupungin tervehdyksen toi myös sydämeltään tupelainen Päivi Matilainen, joka n. 4 min puheessa tiivisti hienosti seuran historian kulun nykypäivään. Saimme myös kiitosta viime kesän terassin teosta kaupungin hankittua tarvikkeet. Päivi totesi, että meillä seurassa on aina ollut vahvana kilpapuolen ohella myös harrastetoiminta, josta olemme myös olleet valtakunnallisestikin tunnettuja. Päivi toi myös viestin, että jatkossa kannattaa paneutua tulevaisuuden tarkasteluun missioin ja visioin, jotta harrastajamäärä jatkossakin olisi taattu.

Seuraavaksi naisjoukkueen Hanna Kiviharju soitti meille kaksi kaunista kappaletta puhaltimella ja sen jälkeen päästiin nauttimaan Upseerikerhon maukkaista antimista ja iloinen puheensorina sen kun yltyi, kun samalla pienryhmissä yritettiin ratkoa pesisaiheisia anagrammeja, henkilöitä ja tilanteita :).Voittajaksi arvonnan jälkeen selvityi kaikki oikein vastannut Sirkkatiimi.

Maittavan ruokailun jälkeen vuorossa oli Anne Aatola, jolle oli langennut tehtäväksi kertoa seuran historiasta. Hänkin aloitti kertomalla omasta pesistaustastaan pesiskoululaisesta seuran toiminnanjohtajaksi saadun seuratuen avulla. Miten hän samalla kasvoi ihmisenä aina vain enemmän saadun vastuun myötä. Tällä matkalla tapahtumia oli paljon niin täällä kotimaassa kuin myös ulkomailla esim. Kanarian saarten NPVT-tutkinnon (nuorten pesisvalmentajatutkinto). ME-tempaus 2002, joka ei yltänyt ihan ennätysten kirjaan, naisten nousu Superiin 2007 itse pelaajana sekä paljon muita hienoja juttuja yhdessä liiton ja aluejärjestön kanssa. Hän halusi kiittää myös lasten ja nuorten vanhempia tuesta ja kannustuksesta, jota ilman seuratoiminta ei olisi mahdollista. Tässä vaiheessa moni pyyhki silmäkulmiaan.

Seuraavaksi PPL:n ja V-S Pesiksen tervehdyksen toi toiminnanjohtaja Satu Mikola, joka kertoi, että voimme olla kaikki ylpeitä seuran hienoista saavutuksista vuosien aikana. Yhdessä olemme toteuttaneet monia suuria ja valtakunnallisia leirejä ja tapahtumia ja jokaiselle osallistujalle on jäänyt mieleen iloinen ja nuorekas palveleva seuraväki sekä laadukas kokonaistoteutus. Hänkin korosti harrastepesisken merkitystä seurassamme ja kehoitti meitä jatkamaan edelleen samalla tiellä. Sadun historia seurassa on ollut pelaajasta Superin pelinjohtajaksi eli hänkin on ollut nostamassa seuran naisjoukkueen Superiin pelinjohtajana kauden 1992 päätteeksi.

Tämän jälkeen jaettiin kaksi elämäntyöpalkintoa: seuran monivuotinen puuhamies mestaruuden 1982  ja pronssin 1981 takana Matti Vaininen, jolla oli mukana juhlassa sen aikaisia lehtiä ja kuvia, joita kaikki pääsimme ihastelemaan niiden kiertäessä innokkaiden lukijoiden käsissä. Matti oli meitä tyttöjä (myös Päivi ja Sirpa) vastaanottamassa treeneihin Tahkon aukiolla v. 1974 ja siitä se pesisinnostus alkoi todenteolla ja mitaleita rapisi seuran pussiin.

Toinen elämäntyöpalkinto ojennettiin 10-v. firmapesiksessä Onnimannin joukkuetta vetäneelle Jaakko Leppäniemelle. Kaikkiaan seura järjesti aikuisten sekajoukkueiden firmapesistä 30 vuoden ajan. Sarjan kehittivät alkuaan Antti Hyvärinen ja Esa Rasku. Nyt myöhemmin sarja on toiminut Kupittaan Liigan nimellä.

Musiikkiesityksistä vastasivat seuran omat nimet Ilona Salama ja Jesse Villa, aivan huikeaa tekemistä ja Jessen Arttu Viskarin sävelmään tekemä sikermä omasta turkupesistaustasta oli aivan huippu, onneksi se kuultiin vielä uusintana Maailman pienemmän Bilebändin vetäessä hieman henkeä. Loppuilta menikin sitten tanssiessa...

Jättikiitos TuPeGaalan järjestäjät: Peppi Kaavi, Hanna Kiviharju, Pinja Kumpulainen, Maija Oivanen, Ilona Salama ja Lasse Suvanto

  ...   aivan parasta osaamista :)

...kirj. Sirpa