Halsuan Toive vei Turun toiveet jatkosta

29.8.2017

Aikalisän mietteitä
Aikalisän mietteitä
Mihin pistäisi tällä kertaa
Mihin pistäisi tällä kertaa
Suunta selvillä
Suunta selvillä
Kakkukahveet maistuivat
Kakkukahveet maistuivat

Eilen nähtiin Kupittaalla kurinalainen ja voitontahtoinen Halsua. Kauden ennätysyleisö 265 sai kakkukahveiden jälkeen nähdä hienoja ratkaisuja vieraiden heitluttaessa tahtipuikkoa.

Turku aloitti sisällä ja sai aikaiseksi yhden kotiutusyrityksen, kun taas vieraat ratkaisivat käytännössä koko ensimmäisen jakson voiton lyömällä kaikkiaan 9 juoksua käyttäen koko 12 miehen osaamista. Osa juoksuista syntyi osittain turkulaisten virheistä ja kovassa helteessä olivat molemmat kotijoukkueen kopparit. Kotijoukkueen ensimmäinen juoksu syntyi kolmannella sisävuorolla, kun Miko Hännikäinen kotiutti Henri Holmbergin. Tämä jäikin jakson ainoaksi juoksuksi ja kun vieraat tekivät molemmilla sisävuoroillaan vielä yhden juoksun vuorossa, kirjattiin jaksotulos 1-11.

Tauolla kotijoukkue pyrki saamaan tällä kertaa nihkeästi toiminutta kärkeään paremmin toimimaan muutamalla lyöntijärjestysmuutoksella. Suurin into oli kuitenkin mennyt ensijakson tyrmäyksessä ja kun vieraat tekivät omalla sisävuorollaan heti selvät lukemat, jäi ensimmäisen sisävuoron kotijoukkueen saldoksi yksi tehty juoksu, lyöjänä Jani Siltala ja tuojana Joonas Porela. Viimeiselle sisävuorolleen Turku saapui 1-11 tilanteessa ja saikin kavennusta aikaan. Ensin jokeriksi vaihdetty Henri Holmberg toi Joona Iivosen lyömän juoksun ja heti perään Joonas Porela vielä Joni Siltalan lyömänä. Näin jaksotulos 3-11 vieraille ja jatkopaikka sarjassa, jossa vastaan saapuu joko Kouvola tai Kuopio. Lue lisää tästä.

Ottelussa tarjottiin siis Suurleiri Kiss My Turku talkoolaisille kakkukahvit, Paikalle olikin jo ennen peliä saapunut mukava joukko talkoolaisia ja hienon syyskelin innoittamana suurin osa jäi myös kannustamaan B-poikia. Kiitos kaikille vielä hienosta panoksesta Suurleirin onnistumiseen!

Kotijoukkueen hieno taival sai näin ponnettoman lopun. Halsuan joukkue oli muutaman vuoden takainen C-p. Suomenmestari ja joukkueen lukkarina toiminut Perttu Ruuska yksi maan parhaista junioripelaajista. Tässäkin pelissä hänelle järjesteltiin ajoja ja hyvin hän mailassa pärjäsikin. Häntä avustivat hienosti Elmeri Anttila ja Matti Leponiemi ja joukkueen kaikki jokerit saivat tilastomerkintöjä etunenässä kuitenkin kuusi juoksua lyönyt Joonas Riihimäki. Pelinjohdossa Mikko Kivinen ja Marko Kanala ovat kasvattaneet nuorista miehistä pelaajia, joista monista kuullaan vielä. Molemmista joukkueista suurin osa siirtyy A-poikiin tai aikuisten sarjoihin. Perttu Huuskahan on jo mukana Vimpelin Vedon miesten Suomenmestaruudesta taistelevassa joukkueessa mukana.

Palkitut: Turku I Joona Iivonen (1/0) kärkkärit 6/6, tehot 100% ja II Joonas Porela (0/2) kärkkärit 4/6

Halsua I Elmeri Anttila (6/0) ja II Matti Leponiemi (1+3/3)