Uutisia

Viime lauantaina laitettiin kenttä kesäkuntoon innokkaiden talkoolaisten voimin.
Pesäpalloliitto uutisoi viime viikolla suunnitelmista juniorien aluesarjojen käynnistämiseksi. Myös Eteläisellä alueella pelien on tavoitteena käynnistyä heti, kun se viranomaisten määrittämien rajoitusten mukaan on mahdollista. Suunniteltu päivä, jonka jälkeen juniorisarjoja alettaisiin pelata, on 15.5. Kilpailukauden aloittamista varten on sarjajärjestelmät ja ottelumäärät esitetty ohessa. On kuitenkin hyvä huomioida, että mikäli koronasta johtuva tilanne muuttuu, se voi aiheuttaa muutoksia myös sarjojen pelaamiseen.
Suomen Pesäpalloliitto on ottanut käyttöön Suomisport Liittopalvelun lisenssien, passien ja tuomarikorttien myymiseen sekä tapahtumien ja koulutusten ilmoittautumisen ja maksamisen alustaksi.
Ratkaisun takana oli pelaajien ja taustojen vähyys ja myös kauden läpivientiin vaadittava taloudellinen realiteetti. Joukkueen aikaisemmat tulovirrat ovat koronan myötä suurelta osalta huvenneet olemattomiin.
Varsinais-Suomen Urheilugaalassa palkitaan vuonna 2020 menestyneitä urheilijoita ja urheiluvaikuttajia.
Mukana tässäkin jaksossa 15.-17.1. on meidän valmentajat Kristiina Kurki ja Alpi Virtanen. Tässä osiossa on kyse pelitaitojen kehittämisestä ja kyse on siis 2-tason 2/3 osasta. Kouluttautujia on tässä jaksossa mukana 15.
Lajien parhaita urheilijoita on valittu vuodesta 1946 lähtien. Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 70 eri lajissa.
Eli uimahallit ja sisäliikuntatilat pysyvät vielä suljettuina 24.1.2021 asti. Ulkoliikuntapaikat ovat sen sijaan auki. Lasten ja nuorten seuravuorot jatkuvat.
Kuun vaihteessa joukkueilta kyseltiin halukkuutta kangasmaskien hankintaan ja seura hankki sen mukaisesti logolliset mustat maskit. Nyt kaikki joukkueharjoittelu on tauolla, mutta tarvetta on varmasti myös treenien ulkopuolella.
Miesten suomensarjan joukkueet on jaettu neljään ja naisten suomensarjan joukkueet viiteen lohkoon kaudelle 2021. Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja sekä naisten etelä- ja itälohkoissa kaksi lisäottelua joukkuetta kohden.
Syksyn palkintoristeilyn peruuntumisen myötä palkintojen saajat julkaistiin vasta äskettäin 16.11. Varsinaista palkitsemistilaisuutta ei järjestetty lainkaan. Ilahduttavaa oli se, että meidän monivuotinen poikajunnujen vetäjä Pekka Kaijula on palkinnonsaajien mukana.
Varalassa 14.-15.11. pidetyssä koulutuksessa olivat mukana meidän Kristiina Kurki ja Alpi Virtanen saamassa lisää uusia vinkkejä valmennukseen.
Viime kuussa pidetyssä sääntömääräisessä seuran vuosikokouksessa valittiin samat vastuuhenkilöt jatkamaan seuran peräsimessä. Järjestäytymiskokous on vielä edessä päin, mutta täydellä höyryllä jo toimitaan.
Joukkueiden pallosilmäpalkinnot jaetaan kentällä, koska Puurojuhlaa ei tänä vuonna koronan takia voida järjestää. Palkintojen jako aloitetaan klo 13:15.
Kokouspaikka on tuttu Veritas stadionin kokoustila ja kokous alkaa klo 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.