Etelän alueelle uusi vastuuhenkilö

7.1.2024


Kuva: Jesse Karjalainen / UNELMA
Kuva: Jesse Karjalainen / UNELMA

Tehtävää aikaisemmin hoitanut Mauri Tunkelo siirtyy hoitamaan liiton kilpailutehtäviä ja hänen tilalleen on valittu Marko Heikkinen. Hän aloittaa työt näin vuodenvaihteen jälkeen.

Vuoden vaihtuminen toi tullessaan eteläisen alueelle myös uuden aluevastaavan Marko Heikkisen. Työt Marko aloitti tiistaina 2.1.2024. Uutisoimme uuden aluevastaavan valinnasta jo marraskuussa, mutta annettakoon Markon itse kertoa lisää itsestään ja tunnelmistaan, nyt kun työt ovat virallisesti alkaneet.

 

– On ollut mukava päästä vihdoin töiden pariin sekä tutustumaan uuteen työyhteisöön. Lokakuun loppupuolella, kun sain tiedon valinnasta, alkoi luonnollisesti asioiden järjestely entisen työnantajan Hätäkeskuslaitoksen sekä perheen kanssa, jotta työpaikan vaihtaminen sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman joustavasti. Ja sitä se on ollutkin, mistä kiitos entiselle ja nykyiselle työnantajalle sekä perheelle.

Pesäpallon parissa aiemmin muun muassa Siilinjärven Pesiksen toiminnanjohtajana sekä kolmen valtakunnallisen leirin johtajana työskennellyt uusi aluevastaava on käyttänyt ensimmäiset työpäivänsä työyhteisöön, työpaikan käytäntöihin sekä työnkuvaan tutustuen.

– Uuteen työpaikkaan tultaessa tulee lyhyen ajan sisään paljon informaatiota ja käytäntöjä, joiden sisäistämiseen menee oma aikansa, mutta onneksi laji on tuttu oman pesäpallotaustan puolesta. Myös osa Pesäpalloliiton henkilöstöstä on ennestään tuttuja, mikä on helpottanut töiden aloittamista. Työyhteisössä on paljon samanhenkistä, pesäpallosta ja sen kehittämisestä innostunutta porukkaa ja toivonkin että pääsen tuomaan oman osaamisen ja innostuksen työyhteisöön sekä koko lajille.

Reilun vuoden verran Pirkanmaalla Valkeakoskella perheensä kanssa asunut Heikkinen työskentelee niin kutsutulla hybridimallilla, eli osa työajasta tehdään Vantaan toimistolla, osa etätyönä sekä osa tietysti seurojen luona seuratapaamisissa.

– Hybridimalli sopii minulle mainiosti. Osa asioista vaatii omatoimista paneutumista ja keskeytymätöntä työrauhaa, kun taas osa asioista tehdään yhdessä tiiminä, jolloin kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ovat arvokkaita. Odotan myös innolla uusien seuraihmisten tapaamista. Seuratapaamiset onkin tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian, vielä alkuvuoden aikana.

– Pesisleirit ovat itselle myös tärkeitä ja aiemmalta työuralta niitä mielekkäimpiä projekteja, joten on taas kiva päästä työskentelemään alueella järjestettävien valtakunnallisen Hyvinkään Nuorisoleirin sekä Tampereen alueleirin parissa.

Uusi vuosi toi siis alueelle uuden aluevastaavan, entisen aluevastaavan Mauri Tunkelon siirryttyä Pesäpalloliitossa kilpailutoiminnan koordinaattoriksi. Tuoko uusi vastaava mukanaan uusia kujeita?

– Suuria muutoksia ei tällä hetkellä ole aluetoimintaan tarkoitus ajaa vaan tavoitteenani on kehittää aluetoimintaa pitkäjänteisesti, vastata tehokkaasti alueen perustoiminnoista, viestiä alueen tapahtumista ja kuulumisista sekä kasvattaa seurojen elinvoimaa muun muassa kehittämällä osaamista seuroissa yhdessä alueen johtoryhmän kanssa.

– Haluan toivottaa kaikille alueen pesistoimijoille hyvää alkanutta vuotta 2024 ja odotan jo malttamattomana, että pääsemme yhdessä tekemään menestyksekästä pesisvuotta 2024!

Marko Heikkinen
aluevastaava
Suomen Pesäpalloliitto ry, eteläinen alue
marko.heikkinen@pesis.fi
040 560 0440