Kauden 2023 pelaaja- ja tuomarilisenssit sekä pesispassit ovat nyt myynnissä

14.4.2023


Lisenssien ja passien myynti kaudelle 1.4.2023-31.10.2023 on käynnissä Suomisportissa. Kaikkien seurojen pelaajien, tuomareiden ja muiden jäsenten tulee olla rekisteröityneinä Suomisportiin, josta tuotteet lunastetaan sähköisesti. Alaikäisten kohdalla huoltaja rekisteröityy ensin ja liittää sen jälkeen huollettavan profiilinsa alle.

Tuotteen hinnan muodostavat kilpailuluvan osuus sekä mahdollisesti Pohjolan Sporttiturva-vakuutus. Vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2023 lähtien, kun lisenssin hankkii 30.4.2023 mennessä tai Pesispassin 30.6.2023 mennessä. Jokaiseen tuotteeseen lisätään 1,50 € transaktiomaksu. Mikäli henkilöllä on vastaava vakuutus toisesta vakuutusyhtiöstä, päällekkäistä vakuutusta ei tarvitse hankkia.

Lisenssit

Lisenssi vaaditaan pelaajilta ja tuomareilta kaikissa virallisissa pesäpallo-, baseball- ja softball-otteluissa sekä pelinjohtajilta Superpesiksessä, Ykköspesiksessä, suomensarjassa ja nuorten Super- ja Ykköspesiksessä. Oman lisenssivaihtoehdon lisäksi tuomareille ja pelinjohtajille käy mikä tahansa pelaajan kilpailulisenssi.

Aikuisten lisenssit lunastetaan sarjatasojen mukaan. Vaihtoehtoja ovat Super- ja Ykköspesis, suomensarja, maakunta-, aluesarja ja seniorit sekä baseball/softball.

Lasten ja nuorten (2004 ja myöhemmin syntyneet) lisenssivaihtoehto valitaan vain iän perusteella. Juniorilisenssi on tarkoitettu 2011 ja myöhemmin syntyneille ja nuorisolisenssi 2004-2010 syntyneille pelaajille. Lisenssin verkko-osto näyttää ne lisenssit, jotka ovat kyseiselle henkilölle iän puolesta mahdollisia.

Huom! Ensikertalaisille on tarjolla Tulokaslisenssi, joka on tarkoitettu vuonna 2011 ja myöhemmin syntyneille pelaajille tai tuomareille, joilla ei ole aikaisemmin ollut kilpailulisenssiä.

Henkilöllä tulee olla jokaisessa ottelussa kyseisessä sarjassa vaadittava voimassa oleva lisenssi. Mikäli sarjataso vaihtuu kesken kauden, lisenssi korotetaan verkko-ostossa maksamalla summien välinen erotus. Lisenssi korotetaan Suomisportissa samalla tavalla, kuin lisenssiä ostettaessa ja valitaan järjestelmän tarjoama korotus haluttuun lisenssiin.

Pesispassit

Pesispassit ovat voimassa 2009 ja myöhemmin syntyneillä harrastetoiminnassa (Pesisliikkari, Pesiskoulu, Pesiskerho, Naperopesis, Hitteri, Baseball- ja Softball kerhot). Pesispassi sisältää myös sisäänpääsyn kaikkien pesäpallosarjojen runkosarjaotteluihin.

Passien valikoimasta poistuvat harrastepassi ja tuomaripassi, jotka siirtyvät vastaavina tuotteina lisenssien puolelle nimillä harrastelisenssi ja D-G-aluesarjojen tuomarilisenssi.

Tutustu tuoteselosteisiin ennen ostoa!

Kaikki alkavan lisenssikauden ohjeistukset löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit

 

Lisenssikauden rytmi muuttuu

Pesäpallon sekä baseballin ja softballin lisenssikausi 2023 on poikkeuksellisesti vain seitsemän kuukauden mittainen. Syynä on muutos lisenssikauden ajankohtaan, jota siirretään palvelemaan paremmin lajien kilpailutoiminnan vuosirytmiä ja ympärivuotista harrastamista. Jatkossa lisenssikausi alkaa marraskuun alussa ja jatkuu seuraavana vuonna lokakuun loppuun. Rytmi on näin vastaava kuin esimerkiksi pelaajasiirtojen ja ammattiurheilijoiden Urheilijaturvan osalta.

Poikkeuksena lisenssikausi 2023 alkaa 1.4.2023 ja päättyy jo 31.10.2023.