Naisten 60. Itä-Länsi päättyi Lännen voittoon

11.7.2022

Naisten arvo-ottelu jäi varsin vähäjuoksuiseksi. Idän molemmat juoksut löi Idän kapteeni Emma Körkkö.

Elleivät Idän naiset pian piristy, joudutaan joukkuetta kutsumaan tusinavastustajaksi Lännelle. Itä nöyrtyi sunnuntaina Tampereella lukemin 0–1 (1–3, 1–1) häviten Lännelle jo 11. kerran peräkkäin. Itä on ottanut voiton viimeksi Helsingissä vuonna 2010.

Kapteeni Emma Körkkö aloitti ensin jokeripaidassa, mutta vaihdettiin toiselle jaksolle lyöjäksi nelonen hihassaan. Takuuvarmaa ulkopeliä esittänyt Emma nautti silmin nähden vaihdosta ja sai aikaiseksi useita paloja ulottuvalla liikkumisellaan. Toinen jakso oli kääntymässä Idän voittoon, mutta Länsi tasoitti upealla välilyönnillä ja kopparin käsi ei aivan riittänyt tappoheittoon. Juoksu siis riitti koko ottelun voittoon.

Kaikkiaan otelun kolmostilanteet menivät Lännen nimiin 12–8. Idän palkitut olivat takuuvarmaa työtä mailan varressa tehnyt Eeva Mäki-Maukola (kl 7/8) ja kaksi juoksua lyönyt Emma Körkkö (kl 4/8). Lännen kakkosena palkittiin korkeilla tolppasyötöillään Idän peliä rankasti sekoittanut lukkari Venla Tanhua. Ykköspalkinnon pokkasi Henna Peltokangas. Ottelun parhaana palkittiin Mansea edustava Anna Ala-Kauhaluoma. Itä–Länsi oli Janakkalan Janan 19-vuotiaalle kasvatille vasta toinen.