Kesäkuulumisia naisten joukkueelta

6.7.2020Erikoinen kevät on takana, ja tosipelit ovat vihdoin alkaneet. Lyhennetystä kaudesta on pelattu jo neljännes, ja nyt on aika kurkistaa naisjoukkueen kuulumisiin. 

Kun koronaepidemia pysäytti Suomen kevättalvella, myös pesäpallomaailma, ja sen myötä Turun naisten suomensarjan joukkue, joutui sopeutumaan uudenlaisiin oloihin. Yhden yön aikana koko joukkueen kenttätreenit hallissa vaihtuivat omatoimiseen tekemiseen ja yhteisiin, Zoomin kautta järjestettyihin kuntopiireihin. Epätavallisesta keväästä huolimatta naisten alkukausi on näyttänyt hyviä merkkejä. 

Joukkueen sisäiset muutokset alkoivat jo syksyllä, kun uudeksi valmentajaksi ja pelinjohtajaksi saatiin Ilppo Sandberg ja hänen aisaparikseen joukkueen viime kauden kapteeni Peppi Kaavi. Pelaajiston runko säilyi pitkälti samana, mutta vaihtuvuuttakin luonnollisesti koettiin. Lopettaneiden ja seuraa vaihtaneiden tilalle rinkiin hyppäsivät muutamien vuosien pelitaukojen jälkeen Heidi Kirjala, Terhi Mäkinen, Iida Tikkakoski ja Jasmin Westerlund sekä kesällä treenivahvistukseksi Wilma Hämäläinen. Muutosten myötä moni pelaaja on päässyt sovittamaan ylleen uudenlaisia rooleja sekä sisä- että ulkopelissä. 

Uuden valmennuksen visiot ja joukkueen kova työ yhteisen pelin eteen ovat toistaiseksi tuottaneet kohtuullisen hyvin tulosta. Kolmesta harjoituspelistä vain yksi päättyi Turun tappioon, ja kahdesta ensimmäisestä sarjapelistä on saldona kolme pistettä. Tavallista lyhyempi, kahdeksan pelin kausi tarkoittaa sitä, että jokaisella pisteellä on valtava merkitys jatkoa ajatellen. 

Joukkueella on jäljellä vielä kolme kotipeliä:
15.7. NSS - Helsinki klo 18
2.8. NSS - Espoo klo 18
8.8. NSS - Kokemäki klo 16

Tervetuloa kannustamaan!

 

Naisten joukkueen meininkiä voi seurata 
Facebookissa: Turku-Pesis naisten edustus
Instagramissa: turkupesisnaiset