Urheilugaalassa palkittiin myös pesäpallotaustaisia vaikuttajia

17.1.2020


Urheiluvuotta 2019 juhlistettiin Urheilugaalassa – Jari Haapaselle Vuoden taustavoima -palkinto. Menestyneitä urheilijoita, urheilun taustavaikuttajia sekä urheilun ilmiöitä ja tapahtumia nousi jälleen valokeilaan, kun vuoden onnistujia palkittiin Urheilugaalassa Helsingin Hartwall Arenassa torstaina.

Pesäpallotaustainen Jari Haapanen ja toinen vuosikymmenten ajan urheilun parissa ansioitunut aluejohtaja Heino Lipsanen saivat Uno-pystin taustavoimina. Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n palveluksesta eläköitynyt Haapanen on toiminut pitkän uransa aikana mm. Pesäpalloliiton kenttäpäällikkönä sekä POPS-klubin isäntänä. Seitsemän kautta pelinjohtajana naisten Superpesiksessä toivat kolme valintaa Itä-Länsi-otteluun. Jari on toiminut myös meidän seuran naisten pelinjohtajana vuosien saatossa. Hän toimi myös Superpesisjoukkueemme taustatiimissä.

– Jari Haapanen ja Heino Lipsanen ovat esimerkillisiä aluejohtajia, jotka ovat vuosikymmenien ajan edistäneet ja uudistaneet liikuntaa ja urheilua alueillaan, palkinnon perusteluissa todettiin.

Riikka Sallinen (o.s. Nieminen) on neljän lajin – jääkiekon, jääpallon, kaukalopallon ja pesäpallon – Suomen mestarina yksi maamme kaikkien aikojen naisurheilijoista. Hulppea ura, joka sisälsi kymmenen vuoden tauonkin, päättyi jääkiekon MM-hopeaan 2019. Kruunuksi Sallinen kutsuttiin Urheilugaalassa Suomen urheilun Kunniagalleriaan yhdessä Samppa Lajusen, Matti Nykäsen ja Juha Väätäisen kanssa. Tammikuun alussa JYP jäädytti Sallisen pelinumeron, jota eivät saa jatkossa käyttää seuran mies- eivätkä naispelaajat (Telian video juhlallisuuksista).

 

Turkulainen pesäpalloväki onnittelee lämpimästi kaikkia palkittuja!