Turku-Pesis etelän alueen neljänneksi suurin seura

9.11.2019


Eteläisen alueen 18 lisenssimäärältään suurinta seuraa on listattu ja meidän lisenssimäärällä 249 olemme alueen suurimpia seuroja.

Miesten Superpesispaikkakunta Hyvinkää on listalla ensimmäisenä (400 lisenssiä) ja Kouvolan Pallonlyöjät kolmantena (251). Kakkosena on ensi kesän alueleirin järjestäjä Lahden Mailaveikot (282).

200 lisenssin kerhossa ovat lisäksi Roihu Helsinki (246), Laitilan Jyske (231) ja perinteikäs  Haminan Palloilijat (203).

Kiitos meidän seuran lisenssimääristä kuuluu seuran valmentajille ja ohjaajille, jotka mahdollistavat pelaajien ja harrastajien lasten ja aikusten osallistumisen pesäpallo harrastukseen juuri meidän seurassa. Kehitettävää toki on, esim. tyttöpuolella meillä on edelleen yksi E-tyttöjen joukkue ja ensi kaudella B-p. SM-sarjaa pelaataan Pöytyällä.

Talvella tavoitteena on elvyttää lasten liikuntaleikkikoulutoiminta 3-6 vuotiaille tarjoamalla lapsille leikinomaista liikuntaa kerran viikossa. Tarkoitus on aloittaa tammikuussa. Pistä asia mietintään, onko lähipiirissäsi juuri tämän ikäisiä pienokaisia osallistumaan tähän toimintaan.

Kesällä jatketaan pesiskoulua Kupittaalla ja Kaarinassa ja tähän palkataan seuran omia nuoria mukaan. Pesiskoululaisille hankitaan pesiskoulupassit ja mitä enemmän pesiskoululaisia on, sitä enemmän saamme heistä mahdollisia harrastajia junnujoukkueisiin, kuten tänä vuonna kävi varsinkin E-ikäisissä pojissa.

Aikuisten harrastepesistä tulemme jatkamaan myös ensi kesänä Kupittaalla ja tämän kesän kortti löi läpi itsensä heti.  Tarkoituksena on tarjota pesistä myös monille aikusten tapahtumille, siitä lisää myöhemmin.