Valtakunnalliset leirit iso ilonaihe pesäpallolle: ”Positiivisia muistijälkiä ja ilon hetkiä”

4.8.2017
Heinäkuu oli pesäpalloväelle jälleen todellinen tapahtumakuukausi. Imatran Itä-Lännellä aloitettiin, Sotkamossa pelattiin Tenavaleiri, Turussa yhdistettiin Suurleiri sekä World Cup -turnaus, Oulussa ratkottiin C-ikäisten Suomen mestaruudet ja Haminassa järjestettiin pitkästä aikaa valtakunnallinen leiri, tällä kertaa Naperoleiri F-G-ikäisille.

 

suurenna kuva

 

Haminan Vallikenttä täyttyi äärimmilleen miesten Ykköspesiksen leiriottelussa. Kuva: Mainostoimisto Jaakko Leislahti Oy.

 

Tapahtumat näkyvät ja kuuluvat sekä tuovat eloa kulloisenkin paikkakunnan katukuvaan. Myös elinkeinonharjoittajat kiittävät, sillä leiriläiset käyttävät alueen palveluja ja tekevät ostoksia. Pesäpallo sai laajasti positiivista huomiota eri puolilla Suomea.

– Etusijalla ovat lapset ja nuoret. Tavoitteenamme on saada mahdollisimman moni lapsi innostumaan liikunnasta elämysten kautta, opettaa sosiaalisia taitoja ja lisätä tietoisuutta omasta hyvinvoinnista. Koen, että onnistuimme. Leirit tuottivat positiivisia muistijälkiä ja ilon hetkiä, mikä kantaa pitkälle aikuisikään saakka, Pesäpalloliiton seuratoiminta- ja nuorisopäällikkö Jari Malinen kiittelee.

– Valtakunnalliset leirit ovat yksi pesäpallon suurimmista ilonaiheista. Positiivinen julkisuuskuva ei tule itsestään, vaan siihen tarvitaan laadukkaat ja vastuulliset järjestelyt. Haluankin kiittää kaikkia leirien tekijöitä ja vapaaehtoisia. Te olette antaneet panoksenne näiden lasten ja nuorten tulevaisuuden puolesta. Se on korvaamattoman arvokasta, Malinen muistuttaa.

Kaikki valtakunnalliset leirit olivat osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa teemalla ”yhdessä”. Teema sopii hyvin myös pesäpallon tulevaisuuden rakentamiseen ja etenemiseen kohti tulevaisuudenkuvaa 2022, mihin tarvitaan kaikkien lajin toimijoiden yhteinen panos.

– Erinomaisen esimerkin antoivat Sotkamon Jymyn superpesispelaajat, jotka jalkautuivat lasten ja nuorten pariin niin yövalvojiksi, tuomaritarkkailijoiksi, kentänhoitajiksi kuin moniin muihinkin rooleihin kaikkien aikojen 114 joukkueen Tenavaleirillä. Pelkästään idolien läsnäolo teki leiristä monille ikimuistoisen, Malinen ihastelee.

– Turussa pesäpallo sai kokonaan uuden ulottuvuuden, kun kansallispeliä pelattiin kansainvälisesti ja World Cup -turnaus yhdistyi Suurleirin kanssa tapahtumakokonaisuudeksi. Uusi mielenkiintoinen avaus sekin. Pesäpallo kuuluu kaikille ja haluamme edistää tasa-arvoa kaikilla tasoilla. Oli upeaa nähdä kansainväliset vieraamme Intiaa, Australiaa ja Yhdysvaltoja myöten pesiskentällä, Malinen jatkaa.

Haminassa valtakunnallinen leiri järjestettiin 18 vuoden tauon jälkeen.

– Naperoleiri on sikäli erityisen tärkeä, kun moni saa sieltä ensikosketuksensa leirielämään. Haminassa leiri järjestettiin viimeisen päälle hienosti, eikä moitteen sijaa jäänyt, Malinen kiittelee.

114 joukkuetta Tenavaleirillä, 105 Suurleirillä, 96 Nuorisoleirillä ja 83 Naperoleirillä tekivät yhdessä ennätyksellisen 398 joukkueen leirikesän, joka on paketoitu muistoiksi päiväkirjoihin, videoleikkeisiin sekä kuvagallerioihin. Naperoleirin innokkaat nuoret kiteyttivät koko leirien sanoman yhteen lauseeseen tällä videolla, joka on kerännyt jo yli 14 000 katselukertaa.

– Pesäpallossa on parasta kaikki!

Nähdään valtakunnallisilla leireillä jälleen ensi vuonna! Naperoleiri kutsuu Haapajärvelle 24.-28.7.2018, Tenavaleiri Kouvolaan 8.-13.7.2018, Suurleiri Tampereelle 17.-22.7.2018 ja Nuorisoleiri Seinäjoelle 29.7.-3.8.2018.

Aiheesta lisää

Kuvia valtakunnallisilta leiriltä

Naperoleiriläisten totuuksia pesäpallosta

Suurleirin tunnelmia Facebookissa

Sotkamon Tenavaleirin tubevideoita

Videoita Oulun Nuorisoleiriltä