Viimeiset viilaukset vielä Suurleirin tiimoilta

12.7.2017

Henkilökortit
Henkilökortit
Palaverievästä
Palaverievästä
Palkintoja
Palkintoja
Pesisauto kotiutui Imatralta
Pesisauto kotiutui Imatralta

Tänään pidettiin vielä leirin järjestelytoimikunnan kokous ja tehtiin viimeisimmät tarkastukset eri osa-alueilla. Tavaraa siirretään paikasta toiseen kiivasti tulevina muutamana päivänä ja majoitustiloja tarkastetaan.

Erilaisia kysymyksiä on tullut pitkin matkaa eri asioista ja ketterästi niihin on pyritty vastaamaan. Selvää on, että kaikkia toiveita ei aina pystytä toteuttamaan 105 joukkueen ollessa kysessä suurkaupungissa, jossa koko ajan on erilaisia majoitusta vaativia tapahtumia. Kyseinen heinäkuu on kaikkialla lomakauden aikana tapahtumarikas, niin myös Suomen Turku.

Onneksi järjestelyissä on paljon jo viime Nuorisoleirillä 2013 vastuutehtävissä olleita toimijoita, joille siis vanhassa muistissa on silloiset ruusut ja risut. Näitä hyväksi käyttäen olemme voineet parastaa tekemistä ja selvää on, että nykyiset turvallisuus- ja lupaasiat ovat tiukentuneet viranomaisten toimesta suurtapahtumien järjestämisessä koko maassa.

Monen mutkan ja tutkimisen jälkeen leiridisco pidetään Messukeskuksessa, eli paljon paikoitustilaa ja poissa suuremmasta humusta. Discoon pääsee siis vain leiriläiset leirirannekkeella.

Oman lisänsä järjestelyihin tuo kansainvälinen osuus World Cup, joka alkaa lomittain leirin kanssa. Torstaina 20.7. järjestetään leirin Itä-Länsi -ottelut ja otteluiden tauolla järjestetään World Cupin avajaiset, jonne toivotaan ulkolaisten vieraidemme osallistuvan peliasuissaan. Osa saapuukin suoraan peleistä avajaisiin, joten yhdessä ja kohtaamalla katsomossa ja kentällä leiriläiset ja vieraat tapaavat Kupittaalla. Lisäksi lauantaina saapuu myös Tall Ship Races miehistöä seuraamaan World Cupin pelejä ja myös itse kokeilemaan pesäpallonpeluuta harjoitusten merkeissä.

Vielä muutama päivä järjestellään asioita ja sunnuntaina ollaan valmiit vastaanottamaan leirille saapuvat joukkueet Aurajoen ja Rieskalähteen kouluilla. Aurajoen koululla majoittuvat myös Suurleirin nuoret tuomariläiset, joita on lähes 80 ja muutama mahtuisi mukaan vielä kyllä. Aurajoen koululla on myös kilpailukanslia ja koulu toimii myös toisena ruokailukouluna.

Vielä on talkoovuoroja vapaana ruokalassa ke-to-pe päivinä sekä majoitusvalvontoja pitkin leiripäiviä. Tule rohkeasti mukaan tekemään leiristä osallistujilleen turvallinen, hauska ja mieleenpainuva kokoemus. Kiitos jo kaikille sinipaidoille arvokkaasta työstä ja varsinkin kaikille yhteistyötahoille, jotka ovat toteuttamassa yhdessä kanssamme näitä kesän huipputapahtumia. Toivottavasti ehditte myös tehtävien lomassa käydä katsomassa pelejä, nämä nuoret ovat jo taitavia pelureita ja myös kansainväliset pelit ovat hienoa katsottavaa.

Meidän kaikkien puolesta t. Sirpa