Valtakunnallisten Pesisleirien järjestäjät koolla Varalassa viikonloppuna

20.11.2016


Satu Mikola, Jari Malinen ja Sirpa Helin
Satu Mikola, Jari Malinen ja Sirpa Helin

Mukana olivat myös kuluneen kauden leirijärjestelijät kertomassa onnistumisista ja mahdollisista kehityskohteistaan. Kaiken kaikkiaan leirit liikuttivat monia seuroja ja junioreita.

Viime vuonna Suurleiri järjestettiin onnistuneesti Raumalla. Siellä oli mukana muös meidän D-poikien joukkue. Joukkueita oli mukana kaikkiaan 112 ja pelejä pelattiin 621 kipaletta käytössä olevilla 22 eri kentällä. Tuomareita leirillä oli 82 ja tarkkailijoita 16 sekä talkoolaisia Ferasta 210, myös muutama alueyhdistyksestä. Ruokailu toteutettiin yhdellä koululla.

Saimme hyviä vinkkejä kaikilta leirinjärjestelijöiltä ja työt oman Suurleirin järjestelyissä on jo aloitettu ja nykytilanne esiteltiin kokousväelle lauantaina. Seuran puolesta palaverissa oli edustajana varapj. Sirpa Helin, joka toimii samalla Suurleirin järjestelytoimikunnan puheenjohtajana. Varsinais-Suomen Pesiksen toiminnanjohtaja Satu Mikola esitteli leiriä.

Heti ensi maanantaina leirin johtoryhmä kokoontuu vielä käymään pääasiat läpi ja esim. järjestelytoimikunnan jäseniä on vielä hakusessa ja varmistamatta. Kaikki kentät on käyty jo läpi ja Turun ulkopuolesta tulee kenttiä myös käyttöön. Majoitus- ja ruokailukoulut selviävät vuoden vaihteen jälkeen, kun kaupungin tilalaitos selvittelee, mitkä koulut menevät mahdollisesti remonttiin ja mitkä eivät.

Seura oli viimeksi tekemässä valtakunnallista Nuorisoleiriä v. 2013 Turussa ja tästä on vielä hyvässä muistissa ne asiat, jotka silloin kaipasivat kehittämistä. Näihin onkin nyt jo puututtu ja asioita tullaan järjestelemään järkevämmin kaikki resurssit huomioiden.

Paljon on ollut erilaisia järjestelmiä jo käytössä leirinjärjestäjillä, esim. Talkooreksiteri, jota käyttämällä voidaan olla on line-tilassa talkootehtävien osalta. Tuomaritarkkailijoiden ohjeistukseen tullaan liiton puolelta kiinnittämään huomiota ja kehitysajatuksia on olemassa.

Terveisiä Tampereelta kirjaili Sirpa