Kottaraiset säilyttivät neljännen sijansa

10.7.2016

Ratkaisevassa roolissa tänään
Ottelun tuomaristo

Eilen pelattiin kahden tasavahvan joukkueen välinen ottelu, joka päätyikin Supervuoroon ennen kuin voittaja oli selvillä. Yleisö siivitti kotijoukkueen upeaan nousuun Superissa ja voitto jäi kotiin.

Kotijoukkue aloitti juoksujen teon, kun Salla Sumen kotiutti läpi ottelun vakuuttavasti pelanneen Julia Korkiamäen. Toisella lyöntivuorollaan Kankaanpää teki kaksi juoksua ja siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon. Kottaraiset vastasivat komella juoksulla, Minna Tuomarila kotiutti ensin Juulian Korkiamäen ja heti perään Enni Lampun ja jakson päätteeksi lyömässä Salla Sumen tuojana jälleen Juulia. Kolmannella sisällä molemmat tekivät yhden juoksun, Kottaraisten lyöjä jälleen Minna Tuomarila ja tuojana tällä kertaa upeasti kentällä edennyt Anni Salo. Viimeisellä sisävuorolla vieraat kavensivat vielä yhdellä juoksulla ja näin jakso 5-3 kotijoukkueelle.

Toisella jaksolla kotijoukkueen ote lipsui ja vastustajat pääsivät toisella sisävuorollaan 0-3 johtoon. Kolmannella sisävuorollaan Turku kavensi jälleen parivaljakon Minna Tuomarila - Anni Salo kaksikon voimin. Viimeinen sisävuoro ei yritykistä huolimatta tuonut helpotusta vaan jakso päättyi 1-3 vieraille.

Supervuoroparin aloitti kotijoukkue vahvasti, kärki kulki kuten koko ottelunkin hienosti ja yleisön riemulla ei ollut rajaa, kun juoksuja syntyi peräti neljä: Tuomarila - Salo, Sumen - Korkiamäki, Minja Majasuo - Tiia Ahonen ja vielä Johanna Pelkonen - Tuomarila. Kun vastustajan yritykset päättyivät viimeistään kakkoselle, jäi voitto supervuorossa 4-0 ja koko ottelu 2-1 kotijoukkueelle.

Tänään Kottaraisten kärjessä oli kepeyttä ja vauhtia, vaihdot onnistuivat ja jokeriosasto täydensi hienosti : Minna Tuomarila (5/1) ja Salla Sumen (3/0) lyöjinä ja etenijänä Nina Suomi. Ulkokentällä laajalla säteellä liikkunut Enni Lamppu tuhosi etenijöitä pesille ja kotiin. Voitollaan kotijoukkue säilytti neljännen sijansa sarjataulukossa.

Ottelun nuori turkulaistaustainen tuomaristo: Minna Hannula, Matias Laukkanen apunaan Eero Ahokas, Eemeli Laaksonen ja Juuso Tutti selvivät hienosti tehtävästään.

Palkitut: Turku I Minna Tuomarila (5/1) II Juulia Korkiamäki (0/4), Kankaanpää I Saara Santasalo (2/0) II Sofia Seppälä (1/0)