Neljän päivän kopittelukisassa 12 885 222 koppia!

13.5.2016


Huikeat lähes 13 miljoonaa koppia napattiin tämän viikon aikana 58 koulun pihalla Varsinais-Suomessa. Se tekee keskimäärin 1375 koppia jokaiselle oppilaalle. Koppeja nappaamassa oli yli 9000 maakunnan alakoululaista. Kisan tarkoitus oli kannustaa lapsia omatoimiseen liikkumiseen ja se todella näyttää toteutuneen.

 

Turun lyseon koulun oppilaat tekivät huikean kopittelukirin ja nousivat kisan voittoon. Keskiviikkoillan tempaus ja viitosten kopittelupäivä takasivat huiman tuloksen, keskiarvona 6178 koppia jokaiselle oppilaalle. Lyseon koululle ojennettiin kisavoitosta tuhannen euron arvoinen pesisvälinesetti ja pokaali.

Kopittelu oli ahkeraa monessa koulussa. Auranlaakson koulussa Kaarinassa napattiin yli 6000 koppia ja Sauvon koulukeskuksessa yli 5000 koppia jokaista oppilasta kohden. Suurimmat luvut eli yhteensä yli miljoona koppia otettiin Raunistulan koululla Turussa ja Sauvon koulukeskuksessa.

Kaikkien osallistuneiden koulujen kesken arvottiin myös tuhannen euron arvoinen pesisvälinesetti. Arvonta suosi Kaivolan koulua Salosta. Lisäksi arvottiin kaikkien luokkien kesken SuperPark –päivä luokalle ja tämän saivat Laurin koulun 4A Mynämäeltä ja Sauvon koulukeskuksen 3B.

Tarkemmin koppikisan tulokset löytyvät osoitteesta www.miljooniakoppeja.net

lähde: www.varsinais-suomenpesis.fi