Matti Lähteenmäelle Vuoden Jokeripalkinto Varsinais-Suomen Urheilugaalassa

24.1.2016

Haastattelussa Matti Lähteenmäki (kuva Liiku ry)
Haastattelussa Matti Lähteenmäki (kuva Liiku ry)
Jarkko Nieminen tarinoi (kuva Liiku ry)
Jarkko Nieminen tarinoi (kuva Liiku ry)
Pesisristilyllä Maria Kitola (kuva V-S Pesis)
Pesisristilyllä Maria Kitola (kuva V-S Pesis)

Varsinais-Suomen menestysurheilijoita ja taustajoukkoja palkittiin eilen Logomossa järjestetyssä Urheilugaalassa. Mukana tunnelmissa oli yli 700 juhlijaa ja tällä kertaa myös Jarkko Nieminen pääsi mukaan noutamaan vuoden urheilijapalkintoaan.

Viime kauden päätteeksi lähes kaikki palkinnot kerännyt Matti Lähteenmäki sai uuden tunnustuksen, kun hänet eilen kuulutettiin lavalle Jokeripalkinnon saajana. Upea tuomariura sai näin lisäsuitsutusta ja antaa varmaan lisämotivaatiota jatkaa erilaisissa tuomaritehtävissä, vaikka pääsarjatason tehtävät tällä kaudella jäävätkin taakse.

Vuoden Urheilijaksi valittiin tietysti tennistähti Jarkko Nieminen, joka pääsi vihdoin myös itse paikalle, kun aikaisemmin oli aina lähettänyt terveiset Austaraalian avoimista. Paluu juurille tuntui hänestä hienolta ja mies oli silminpistävän onnellinen saadessaan juhlistaa palkintoaan upeissa puitteissa. Valinta on osunut hänelle nyt kaikkiaan upeat 12 kertaa!

Vuoden taustavaikuttajana palkittiin Turun pitkäaikainen nyt eläkkeelle siirtynyt Liikuntatoimenjohtaja Arto Sinkkonen, joka on ollut tekemässä turkulaisten hyvinvoinnin eteen suuria tekoja niin liikuntapaikkarakentamisen kuin itse huippu- ja kuntouhreilunkin eteen.

Vuoden Sykähdyttävin Urheilutapahtuma sai yleisön villiintymään jo keväällä, kun TPS:n A-nuoret voittivat maaliskuussa mestaruuden TPS-HPK- ottelussa, jossa paikalla oli lähes 10700 katsojaa todistamassa upeaa ottelutapahtumaa. Valinta tehtiin yleisöäänestyksellä ja peli nousi ylivoimakseksi voittajaksi.

Tilaisuudessa julkistettiin myös Varsinais-Suomen lajien parhaat urheilijat 2015 ja pesäpallon osalta palkinto matkasi Mynämäen Vesan tehonaiselle Maria Kitolalle, joka palkittiin myös Pesisristeilyllä vuoden naispelaajana mm. Ykköspesiksen tehotilaston voittajana.

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu palkitsi tilaisuudessa myös alueen seuratyöntekijät 32 eri seurasta. Palkintoja oli jakamassa Liikun hallituksen jäsen Satu Mikola. Pesäpalloseuroista palkittiin Merimaskun Ahdon Jaana Kuusimäki Naantalista. Myös Kosken Kaikua edustava Hanna Kanasuo palkittiin. Hän on ollut kehittämässä lentopallon ja pesiksen yhteistä Yhteiset Pallot hanketta Varsinais-Suomen Pesiksen kanssa. Nyt hanke on valtakunnallinen.

Onnittelut kaikille palkituille!

lue lisää Liikun sivuilta tästä