Yk:n kansainvälinen vapaaehtoisten päivä tänään

3.12.2015

Äffien riemua kevällä
Äffien riemua kevällä
Tärkeät joukkueen taustat Puurojuhlissa
Tärkeät joukkueen taustat Puurojuhlissa
Kultaa ja kimallusta
Kultaa ja kimallusta

Juhlinnan tarkoituksena on nostaa vapaaehtoistyön arvostusta ja vapaaehtoistyöstä käytävää keskustelua. Juhlaa vietetään jo 30 kerran.

Tapahtumaan liittyen eri puolilla maata järjestetään erilaisia tempauksia. Hyvinvointiyhteiskunnassamme eletään nyt murroksen aikaa, jonka myötä kolmannen sektorin toimijoille annetaan yhä enemmän vastuuta ihmisten hyvinvoinnista.

Seuramme on vuodesta 1949 ollut tekemässä arvokasta nuorisotyötä kasvattamalla lapsista ja nuorista oman pelinkentän osaajia. Useat kanssamme taivaltaneet nuoret ovat saaneet seurasta paljon eväitä elämänsä polulle. Kaikki mukana olleet seuratoimijat ovat siis omalta osaltaan olleet vaikuttamassa nuorison hyvinvointiin. Näin tälläkin hetkellä.

Moniko kentälle tai salille viilettävä valmentaja, ohjaaja, joukkueenjohtaja tai muu joukkueen tärkeä taustahenkilö miettii näitä asioita; päällimmäisenä on usein oman jälkikasvun osallistuminen toimintaan ja mielekkään tekemisen löytäminen yhä kiivaassa nykyhetkessä. Sanotaan, että vapaaehtoistyö lisää myös omaa onnellisuutta. Tähän uskon vahvasti, sillä mikä onkaan hienompaa kuin saada kuulua upeaan joukkoon upeiden ihmisten kanssa pakertamassa yhteisen hyvän eteen. Mielekäs ja vastavuoroinen vapaaehtoistyö on myös motivoivaa. Siinä ei haittaa tuiskut ja tuulet, vaan tehtäviä hoidetaan hyvillä mielin. Eikä haitaksi suinkaan ole elinikäisten ystävyyksien syntyminen.

Motivaatiota pitää yllä tietysti toiminnan palkitsevuus tunteesta, että voi auttaa ja olla nuorille ja muillekin tärkeä ihminen. Tähän kuuluu myös saatu kiitos, jota ei ehkä turhaan liikaa jurot suomalaiset tosilleen viljele.

Jälleen kerran meillä on aihetta kiittää suuresti ja lämpimästi kaikkia teitä seuratoiminnassamme mukana olleita ja olevia. Olette kaikki laulun arvoisia, kuten Veikko Lavi sanoisi.

Ihanaa Joulunodotusta kaikille! Vietetään tätäkin päivää hyvin.

   Johtokunnan puolesta Sirpa