Satu Mikola jatkokaudelle Liikun hallitukseen

27.11.2015

Liikuntavaikuttaja Pasi Koski ja Satu Mikola
Liikuntavaikuttaja Pasi Koski ja Satu Mikola

Eilen pidetyssä Liikun vuosikokouksessa valittiin puheenjohtajaksi jatkamaan Pasi Koski ja myös seuratoiminnassa vahvasti vaikuttava Satu Mikola.

Lietoon oli kerääntynyt 11 seuran tai yhdistyksen edustajaa kuulemaan Liikun tulevan vuoden suunnitelmista. Seuran edustajana valtakirjalla kokouksessa oli mukana varapuheenjohtaja Sirpa Helin, joka ilahtuneena kuunteli entisten peli- ja valmennuskavereidensa puheita tulevasta liikunnallisesta vuodesta. 

Pääpainopisteitä Liikun toiminnassa on Liikkuva lapsuus, Lisää liikettä nuorille ja aikuisille ja Elinvoimainen seuratoiminta ja Menestyvä Huippu-urheilu.

Liikkuva lapsuus 2016 osiota esitteli Liikuun takaisin kehittämispäälliköksi palannut Karita Toivonen, joka osalle seuraväkeä on tuttu vuosien takaa, kun hän pelasi naisten edustusjoukkueessa ja sitä ennen toimi seuran palkattuna nuorisopäällikkönä ja oli kehittämässä seuran ensimmäista pesiskoulua. Liikkuva lapsuus tavoitteena on, että lapsen liike lisääntyy päivän aikana erilaisssa toimintaympäristöissä.Lapsi voi halutessaan kulkea urheilijan tai liikkujan polkua tavoitteena elinikäinen liikunnallinen elämäntapa.

Lisää liikettä nuorille ja aikuisille osiota esitteli kehittämispäällikkö Jukka Läärä, joka toimi aikoinaan myös naisten Superpesisjoukkuen fysiikkavalmentajana. Hänen ja muiden tavoitteena on innostaa ihmisiä löytämään ja aloittamaan liikuntaharrastus. Liikkuva Syyskuu tulee tempaamaan kaikki varsinais-suomalaiset tahot mukaansa, tästä myöhemmin lisää. Malli on saatu vuoden takaa Mikkelin tapahtumista.

Aluejohtaja Jari Haapanen esitteli urheilutoiminnan osiota, jossa keskiössä on elinvoimainen seuratoiminta ja menestyvä huippu-urheilu. Tähän päästään yhteistyöllä kuntien, lajiliittojen ja seurojen avulla ja alueellisten urheiluakatemioiden tuella. Jarihan on myös pesisväelle tuttu toimittuaan aikoinaan Pesäpalloliiton kenttäpäällikkönä  sekä naisten pelinjohtajana meillä ja myös usean vuoden ajan Ulvilassa.

Hallitukseen tulivat siis valituiksi 2016-2017:

Pasi Koski puheenjohtajaksi, Markku Gardin varapuheenjohtajaksi ja jäseniksi Satu Mikola, Jaana Määttälä, Tarja Mäki-Punto Ristanen, Henry Toivari ja Vesa Valkonen.

lue lisää : tästä