Tervetuloa Turku-Pesiksen kotisivuille

Ajankohtaista

Koko kauden odotettu kesän kohokohta on ovella. Leiri alkaa huomenna Ulvilassa, jossa leirinjärjestelytöitä on tehty jo viime vuoden upeasta alueleiristä alkaen. Luvassa joukkueelle on paljon pelejä ja yhdessäoloa.
Turku otti sarjajärjestyksen mukaisesti takkiin Porin Pesäkarhuilta naisten Superpesiksen ottelussa perjantaina Kupittaalla. Hyvällä ilmeellä pelannut kotijoukkue haastoi hetkeksi porittaret toisella jaksolla, mutta takkiin tuli odotetusti 0-2 (0-13, 1-8)
”Kokonaisuus on osiensa summa” vai oliko se niin, että ”Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa”? Toisaalta jotkut tieteilijät väittävät, että ”kokonaisuus on vähemmän kuin osiensa summa”. Jokaiseen noihin voi jokainen meistä löytää perustelunsa, mutta tänä kesänä Turun NMK-joukkue on näyttänyt sen, että kun jokainen pelaaja parantaa peliään, niin se vaikuttaa koko joukkueen suoritukseen. Yhden pelaajan onnistuminen ei vaikuta peliin. Ajatellaanpa vaikka lyöntijokeria, kotiutukset voivat hyvin onnistua, mutta miksi laittaa lyöntijokeri lyömään jos kentälle ei ole saatu etenijöitä eikä vaihdettua juoksijoita onnistuneesti pesille? Turun NMK joukkue taas näytti sen, että onnistuneeseen peliin tarvitaan jokaista pelaajaa, unohtamatta kuitenkaan pelinjohtoa.
Nuorisoleirin alkuun on aikaa runsas viikko ja valmistelut ovat loppusuoralla. Jotta kaikki menisi hyvin leirillä, kokoonnutaan kaikki yhteen ja käydään läpi yhteisiä asioita.
Sarjakärki Lapua oli odotetusti parempi, kun se kohtasi Lukkarilassa Turku-Pesiksen. Kun Turun ulkokenttä vielä vuoti normaalia enemmän, pohjalaiset löivät säälittä taululle tylyt luvut 2-0 (8-0, 12-0).
Tällä viikolla on käynnissä valtakunnallinen Tenavaleiri Vihdissä. Seura ei saanut jalkaille omaa joukkuetta ja niinpä Turun kolme poikaa pelaavat Loimaan Palloilijat Junioripesiksen joukkueessa leirin pelisarjassa.
Joskus pelit hävitään huonolla pelillä, virheitä sattuu ulkokentällä sekä sisäpelissä. Voitot taas tulevat onnistumisilla, joukkueena pelaamisella sekä ehjällä pelillä. Isoin vastustaja pelaajalle on kuitenkin oman itsensä voittaminen: se miten ajattelee peliä ja suorituksiaan omassa mielessään ja miten mieli vaikuttaa koko pelisuoritukseen. Naisten maakuntasarjan joukkue näytti eilen, että kun asenteiden, ajatuksien ja voittamisentahdon lonkerot kietoutuvat yhteen, joukkue pystyy myös pelaamaan ehjän ja tasaisen ottelun.
Taistelun aloittivat miesten suomarin miehet tiistaina, kun vastassa ollut sarjakakkonen Pöytyä sai poistua Kupittaalta vain kaksi pistettä matkassaan.
Tänä vuonna Rauman Lukkoa edustava Emma pääsee pukemaan lännen paidan päälleen tulevana lauantaina Hyvinkäällä.
Turku otti äärimmäisen tärkeät sarjapisteet kellistettyään naisten Superpesiksessä Vihdin Pallon vaikealla Hiidenkirnun stadionilla numeroin 0-2 (3-4, 1-2). Turkulaisten suureksi sankariksi nousi joukkueensa kaikki juoksut lyönyt kotiuttajajokeri Maija Merivalo. Parin surkean ottelun jälkeen Turku nousi taas lähemmäksi pudotuspeliviivaa ja on enää kahden pisteen päässä kahdeksannesta sijasta.
RSS ATOM