Tervetuloa Turku-Pesiksen kotisivuille

Ajankohtaista

Turku-Pesis järjestää kesälomien alun kunniaksi pesiskouluja niin Turussa kuin Kaarinassa sekä on mukana Raision Sporttileirillä pesistä opettaen. Pesiskouluissa mukana on yhteensä noin 60 lasta ja tänään alkava 3-6-vuotiaiden kesäliikkariryhmä on houkutellut mukaan yli 40 lasta, jonka jälkeen halukkaille on myyty "eioota".
Turkulaisessa pesäpalloilussa suuressa roolissa pelaajana, valmentajana, tuomarina ja seura-aktiivina toiminut kaikkien tuntema Minna saavuttaa naisen iän tänään.
Seuran sisällä oleva naisten harrastepesisjoukkue pelaa kesällä mantaliigan otteluita. Pelejä on jo kasassa kaksi ja lisää pukkaa.
Purokadun upealla kentällä pelattiin tällä viikolla sarjan ensimmäiset ottelut. Juoksuja tehtiin kolmessa ottelussa kaikkiaan lähes 70. Upeat helteiset kelit tarjosivat mukavaa kesätunnelmaa.
Värikkäiden vaiheiden jälkeen kotijoukkue joutui taipumaan Superissa ja upea taisteluvoitto tuotiin tuliaisena Turun kotikarsinaan. Tästä on hyvä jatkaa , kun lauantaina Kupittaalle saapuu perinteikäs Puna-Mustat Helsingistä.
Pelit on jo käynnissä ja tällä viikolla kotipeliensä sarjan aloittavat myös naisten ja miesten maakuntasarjajoukkueet. Miehet pelaavat tiistaina Jokioista vastaan ja naiset heti keskiviikkona Mynämäkeä vastaan.
Naisten ja miesten suomensarjajoukkueet starttaavat runkosarjansa lauantaina 17.5. Kupittaan pesisstadionilla. Viime lauantaina kentän kävivät testaamassa miesten Superin Kankaanpään Maila ja Hyvinkään Tahko. Kenttä kelpasi heille, niin myös meille!
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt viisi miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista. Tukea myönnettiin 378 hankkeelle ja yli 50 eri lajin toimintaan. Hankkeista 166 on useampivuotisia jatkohankkeita, toiminnallisia kehittämishankkeita 157 ja palkkausta sisältäviä hankkeita 55.
Sekajoukkueiden firmapesiksen kevätkierros pyörähtää käyntiin keskiviikkona 21.5. Purokadun kentällä, jossa kevään kaikki pelit pelataan. Mukaan saatiin viime vuotisten joukkueiden lisäksi kaksi uutta joukkuetta. Firmapesiksellä menossa 30-v. Juhlakausi!
Lasten temppumaan värikkäät palikat ja radat, minipolkupyörärata, erilaiset heittoseinät ja monet muut ihanat pikkulasten liikuntapaikat tarjosivat monipuolisen liikunnan maailman lauantaiaamuna Kupittaalla. Varsinais-Suomen Pesiksen 20-vuotisjuhlavuoden avaus oli kaiken kansan tapahtuma ennen Superpesisottelua.
RSS ATOM